Setmanari Sóller

134
anys

Presentada l’Estratègia de Paisatge del Consell de Mallorca

26361

11-12-2018

El Departament de Territori i Infraestructures, a través de la Direcció Insular de Territori i Paisatge, ha presentat aquest dimarts el full de ruta en matèria paisatgística, l’Estratègia de Paisatge del Consell de Mallorca, en el marc d’una jornada tècnica celebrada en col·laboració amb el Col·legi Oficial d’Arquitectes de les Illes Balears (COAIB).

El director insular de Territori i Paisatge, Miquel Vadell, ha explicat que el Consell de Mallorca «desitja promoure i desenvolupar una estratègia específica i coordinada per a la salvaguarda dels valors paisatgístics, la gestió dels processos de canvi territorial respetuosa i integrada en el caràcter dels paisatges». Per aquest motiu, ha afirmat que l’Estratègia de Paisatge «no s’ha de quedar només en una intenció, sinó que en el pròxim ple de gener s’ha de ratificar incorporant les propostes d’aquesta jornada».

En el marc dels antecedents i de la diagnosi de les polítiques de paisatge, l’arquitecta i doctoranda del departament d’Urbanisme de l’Escola Superior Tècnica d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) Victòria Fiol ha destacat «la singularitat dels llocs i la importància d’utilizar arguments propis del territori i del paisatge». A més, ha incidit que «no es pot fragmentar el paisatge, per això s'ha de tractar des de un àmbit multiescalar. Necessitam un canvi de paradigma i treballar amb un concepte nou que es el urbanisme paisatgístic a partir de les sis estratègies que es presenten a l’Estratègia de Paisatge».

El catedràtic de geografia de la Universitat Autònoma de Madrid i redactor del document Estratègia de Paisatge del Consell de Mallorca, Rafael Mata, ha explicat que aquest projecte «és molt singular a Espanya». A més, ha manifestat que «només tenen un model d’estratègia de paisatge les comunitats d’Andalusia i, amb un caràcter molt menys ambiciós, Múrcia i Galícia. Si s’aconsegueix aprovar l’Estratègia de Paisatge del Consell de Mallorca, l’illa seria pionera en l’àmbit paisatgístic», ha afirmat Mata.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris