Setmanari d'informació local - 138 anys

L’Institut Ramon Llull nomena una directora de Llengua i Universitats i un director de Creació

26309

El Consell de Direcció de l'Institut Ramon Llull, celebrat aquest dilluns, ha designat a Ariadna Puiggené com a nova directora de l'Àrea de Llengua i Universitats i Francesc Serés com a nou director de l'Àrea de Creació de l'IRL.

Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, la Residència Faber d'Arts, Ciències i Humanitats s'integra a l'Institut Ramon Llull i en el pla estratègic d'actuació de la institució.

Faber s'incorporarà a l'estructura i plans d'actuació de l'Institut al mateix temps que serà el punt de partida per crear en el futur una xarxa de residències d'arts, ciències, i humanitats en els territoris de llengua catalana.

Així mateix, en el Consell de Direcció de l'IRL han participat Fanny Tur, consellera de Cultura, Participació i Esports; Laura Borràs, consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya; Maria Dolors Portús, secretaria general de Cultura; i Lluís Baulenas, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya, entre d'altres.

El Consell de Direcció ha servit, entre d'altres, per presentar el plantejament estratègic de la Direcció referent a perspectives i criteris generals, el projecte de Residències d'Arts, Ciències i Humanitats, la incorporació de la residència Faber a l'IRL i la coordinació de l'estratègia digital de continguts.

Integració de Faber

La incorporació de la residència Faber obeeix a la voluntat de desenvolupar la previsió dels estatuts del Consorci que s'estableixen entre les finalitats de l'Institut Ramon Llull la d'afavorir la mobilitat internacional de creadors mitjançant programes de residència i altres mecanismes d'intercanvi.

Els plans d'actuació anuals de l'IRL inclouen diferents programes i activitats destinats a afavorir l'intercanvi i la mobilitat, tant de la creació literària i artística, com en el camp de la projecció de la llengua i la cultura catalanes en l'àmbit universitari i acadèmic, i amb aquesta incorporació es pretén donar un nou impuls a aquesta línia d'acció.

Sobre la integració de Faber a l'Institut Ramon Llull, Batallé ha subratllat que «és un projecte transversal que afecta i afavoreix les diferents àrees del Llull i que ha de servir per fer de mirall i de reflex de les actuacions de l'Institut fora d'aquí».

Finalment, Iolanda Batallé ha explicat que l'objectiu és crear, a partir de la incorporació de Faber a l'Institut, una xarxa de residències per tot el país, a la qual es podran sumar tots els territoris de parla catalana.

Noves incorporacions

En concret, ha assenyalat que la contractació de Serés respon al «nou pla estratègic de l'Institut, un treball d'expansió, aprofundiment i potenciació de la tasca del Llull en nous àmbits de la cultura».

En aquesta línia, ha explicat que la designació d'Ariadna Puiggené s'ha fet «pensant en la defensa de la promoció interna de la institució» i ha destacat que el seu perfil professional «manté un equilibri entre l'execució i la visió estratègica».

Ariadna Puiggené, nova directora de l'Àrea de Llengua i Universitats Ariadna Puiggené és Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (1982) i Màster en direcció pública per ESADE (des del 2014 fins al 2015).

Per la seva banda, Francesc Serés, nou director de l'Àrea de Creació, va estudiar Belles Arts (1996), Antropologia a la Universitat de Barcelona (1998) i disposa del Grau de Suficiència Investigadora per la Universitat Pompeu Fabra, on va impartir classes d'Història de l'Art .


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.