Setmanari d'informació local - 138 anys

Èxit dels maridatges de gastronomia, poesia i música de Samper i Llompart

26247

Dimecres i dijous d’aquesta setmana han tengut lloc dues noves edicions dels sopars de maridatge organitzats per Euroclàssics, amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, l’Institut d’Estudis Baleàrics i dels restaurants Miceli (Selva) i Bri (Palma).

Aquests maridatges han combinat gastronomia, poesia i música mallorquina, amb les veus acompanyades de piano que varen convertir el maridatge en un esdeveniment únic. A més a més, en aquestes edicions, han tengut un protagonisme especial les figures de Baltasar Samper i Josep M. Llompart.

La jornada de dimecres es va celebrar al restaurant Miceli (Selva), amb un menú excepcional que maridava plats com ara un consomé de colomí amb verdures i vi olorós, pitera d’ànec amb salsa de taronja i pasta fresca amb gambes i camagrocs amb música mallorquina.

La jornada de dijous es va celebrar al restaurant Bri (Palma), amb un acompanyament musical similar al de la jornada anterior, però amb un menú totalment diferent. En aquesta ocasió, els plats a degustar varen ser la crema de llentia, farigola llimonera i portobello, risotto de variat d’herbes fresques, ensaïmada farcida de bacallà i pebres o rellom de vedella, tomàtiga confitada al forn, fonoll, torrat de fruits secs...

Pel que fa a la música, els autors escollits varen ser Samper, Llompart i Oliver. En la primera edició, al Miceli, de Samper es varen interpretar les obres ‘Glosa’, ‘Balada’ i ‘So de Pastera’; de Llompart i Oliver les obres ‘Non, non’, ‘Cançó d’anar de títeres’ i ‘Tonada de ball’. En la segona edició, al Bri, a més es va gaudir de les obres ‘Enigma’ i ‘Scherzo’ de Samper. Els músics que varen interpretar aquestes delicioses obres varen ser músics mallorquins de renom com són Júlia Colom i Joan Laínez que varen posar les seves veus i Maria Victòria Cortés Pomacondor i Francesc Blanco Sánchez que els hi acompanyaren amb el piano.

Finalment, degut al sold out i les limitacions d’aforament per a aquest tipus d’esdeveniments tan íntims, els organitzadors han decidit repetir format i programar nous maridatges per al febrer.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.