Setmanari d'informació local - 138 anys

S’Albufera de Mallorca, catalogada com a zona important per a les aus i la biodiversitat en perill

26135

Birdlife International, l’organització de referència pel que fa a la conservació de les aus, ha incorporat s’Albufera de Mallorca al seu llistat de 'IBA in danger' (Zones Importants per a les Aus i la Biodiversitat en perill).

A final de 2017, el GOB va informar SEO/Birdlife de la greu situació ambiental de la zona humida més important de les Balears per tal que es consideràs la seva incorporació al llistat mundial de zones importants per les aus que es troben més amenaçades.

Actualment BirdLife International ha identificat 13.314 Important Bird and Biodiversity Areas (IBAs), de les quals 241 han estat catalogades «en perill». L'Estat espanyol és el 5è país del món pel que fa a nombre l’IBAs en perill, amb 12 espais.

Recentment SEO/BirdLife, present a la XIII conferència de las parts (COP) del Conveni de Ramsar, ha lliurat un informe sobre estat de conservació i recomanacions relatives a les zones humides Ramsar a l'Estat. El document inclou la petició de mesures concretes per s’Albufera de Mallorca, l’Albufera de València, el Delta de l’Ebre, la llacuna de Gallocanta i el Mar Menor. Així, per al cas de s’Albufera de Mallorca es demana incorporar, a l’expedient que la Secretaria del Conveni ja té obert, el deteriorament de la qualitat de les aigües per la salinització i la revisió de les mesures incorporades al pla hidrològic de les Balears.

El GOB, al llarg dels darrers anys, s’ha adreçat en diverses ocasions a la Secretaria de Ramsar per informar sobre el greu deteriorament de les condicions ambientals de s’Albufera de Mallorca, amb uns canvis molt importants en els hàbitats naturals, les formacions vegetals i la fauna present.

«Ens consta que el Govern és conscient i està preocupat per la degradació de s’Albufera, i per això ja ha llançat una sèrie d’iniciatives per millorar la situació com per exemple el projecte d’aprofitament de les aigües de ses Fonts Ufanes. Tot i això, malauradament consideram que aquestes mesures seran insuficients, ja que el greu problema de fons és el dèficit hídric de la zona, per sobreexplotació de l’aqüífer, generant una manca del cabal ecològic mínim que necessita s’Albufera per recuperar i mantenir un bon estat hídric», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.