Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort aprova dues Declaracions Institucionals sobre violència de gènere i comerç il·legal

26059

L'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dijous per unanimitat dues Declaracions Institucionals, una relativa a la violència de gènere i una altra que declara Palma lliure de comerç il·legal d'animals i a favor del sacrifici zero.

Segons ha informat Cort, la Declaració Institucional sobre violència de gènere planteja quatre reptes a aconseguir per «fer possible un canvi progressiu de la situació a Palma» en matèria d'igualtat entre homes i dones.

Els objectius del Pacte en concret són fer visible la realitat de la violència contra les dones, condemnar les seves manifestacions i donar a conèixer la veritable dimensió del problema i les conseqüències sobre les víctimes directes i indirectes.

Així mateix, es pretén donar suport a les víctimes mitjançant accions i actuacions per superar la situació de violència, respectant les seves decisions i iniciatives, i facilitant els mitjans i l'accés als recursos, entre altres qüestions.

Benestar animal

Per la seva banda, la Declaració de Palma com a ciutat lliure de comerç il·legal d'animals té com a objectiu afrontar el problema i la venda i la cria il·legal d'animals, que afecta el benestar animal a Palma, especialment perquè molts animals víctimes d'aquest comerç acaben a Son Reus o en altres centres d'acolliment.

Per això, Cort ha sol·licitat al Parlament la modificació legislativa pertinent per aconseguir una prohibició efectiva del comerç il·legal d'animals i ha instat al Congrés a seguir la tramitació parlamentària de la Proposició de Llei per reformar el Codi Civil, la Llei Hipotecària i la Llei d'enjudiciament civil per eliminar de totes elles la «reïficació» jurídica dels animals.

Finalment, ha sol·licitat la redacció d'una Llei estatal de protecció animal que inclogui una prohibició efectiva del comerç il·legal d'animals i s'ha declarat a favor d'afrontar l'objectiu de sacrifici zero en el municipi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.