Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB llança una campanya de socis en què apel·la a lluitar contra la massificació i el creixement il·limitat

26001

Amb motiu del #givingtuesday, dia global per a donar i col·laborar amb causes socials, el GOB ha llançat una nova campanya de socis amb el lema #mésmassificacióésmenys per a demanar el suport actiu de la societat mallorquina en la lluita contra les diferents amenaces que està patint Mallorca i que s'estan incrementant en els darrers anys.

«Després de la gran crisi econòmica, quan es creia que el boom de la construcció i la destrucció no es tornarien a veure hem tornat a un escenari de màxima emergència: el creixement urbanístic segueix sense límits, les carreteres es converteixen en autopistes, mentre els espais naturals i ecosistemes protegits continuen degradant-se i la nostra biodiversitat continua amenaçada. Però a més, hem de fer front a noves amenaces: la turistització i la massificació de la nostra illa, que han arribat a uns extrems inimaginables fa ben pocs anys, però que ja esdevenen insostenibles per a tots, amb conseqüències no només sobre el nostre territori si no també sobre la nostra societat», han explicat.

El GOB, per tant, ha remarcar que ha de fer front i continuar actiu contra moltes i diverses amenaces. «El període exigeix d’esforços i d’abordar amb nombroses estratègies els diferents impactes, una feina global que duem a terme per intentar posar fre, per plantejar alternatives, per aturar projectes destructors i aportar el nostre coneixement i la nostra militància al servei del decreixement i de la sostenibilitat ecològica i social».

«A més dels suports virtuals, les signatures, adhesions a les nostres peticions a xarxes socials que rebem dia a dia, necessitem el compromís de més i més persones que ens ajudin a portar endavant les nostres campanyes i accions reivindicatives però també tots els nostres projectes d’educació ambiental, ornitologia o per a millorar la gestió de la Trapa», han dit.

La campanya s’ha plantejat posant de relleu diferents problemàtiques que son només tres exemples d’amenaces molt importants que pateix Mallorca. «Començam amb la posidònia, que ha estat objecte del nostre estudi i feina, tant en el període previ a la norma, com en la elaboració del Decret, com després en el seguiment de la seva aplicació i la denúncia de la manca de mitjans per a la seva protecció».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.