Setmanari Sóller

133
anys

La Costa de Calvià centra el nou nombre de la revista entorn

La Costa de Calvià centra el nou nombre de la revista entorn.

24-11-2018 | dbalears/Arxiu

Aquest matí s'ha presentat a Portals Nous un nou número de la revista monogràfica 'Entorn de Calvià' dedicada especialment a la Mar i editada per l'Ajuntament de Calvià. Durant l'acte, el batle del municipi, Alfonso Rodríguez Badal, ha destacat que la revista compleix amb els objectius de divulgar amb rigor històric informació sobre el municipi de Calvià posant l'accent principalment a recollir les dades més significatives de l'activitat social i cultural del poble de Calvià.

A més, ha posat en relleu que es tracta d'una publicació de servei públic, que repassa el passat, l'actualitat i ofereix una visió estratègica del futur del municipi. Rodríguez Badal ha tancat la seva intervenció recordant la cançó de Joan Manuel Serrat Plany al mar.

A continuació, el professor d'arqueologia de la UIB, Manuel Calvo, ha exposat una
breu dissertació sobre la importància de la mar per als habitants de Calvià i la seva
vinculació amb la història del municipi i de l'illa a través de les diferents troballes
arqueològiques en la costa de Calvià.

El número 8 de la revista Entorn inclou en el seu contingut articles originals de recerca que repassen aspectes com la navegació marítima durant la prehistòria, les torres de vigía, el contraban a Calvià, la pesca i reserves marines calvianeres, o la consolidació d'una societat assentada en la costa.

A més, ofereix entrevistes amb persones significatives que tenen a veure amb el municipi i la mar, com la biòloga marina Isabel Moreno; l'activista Xavier Pastor; el mestre d'aixa, Joan Mario Rebassa; o l'esportista Laura Quetglas, que es troba en aquests moments competint en el mundial de pedala surf a la Xina. «A més s'aborden altres temes, com les pedreres de la costa, els mapes de Vicente Tofiño, la nova toponímia de la costa de Calvià, o l'ús de les nostres platges com a plató cinematogràfic», han explicat.

També s'inclou dos nous apartats: un sobre assaig i un altre sobre joves investigadors de Calvià. «La revista Entorn, que s'edita des de 2013, dedica cada nombre a un tema concret i la redacció és a càrrec de funcionàries i funcionaris de l'Ajuntament. A més, tal com han explicat, «compta amb col·laboracions externes d'especialistes en la matèria. Així, en les anteriors edicions s'han centrat en el medi ambient, l'art, l'arquitectura del territori, la gastronomia, el cinema, el turisme i la dona».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris