Setmanari d'informació local - 138 anys

Neix el Moviment Feminista de Mallorca per «potenciar i canalitzar la lluita»

Diversos col·lectius i activistes feministes de Mallorca s'uneixen en una coordinadora

25771

El Moviment Feminista de Mallorca s’ha presentat aquest dilluns horabaixa devora el monument al col·lectiu «Pelvis» de la plaça d’Espanya de Palma, quan falten pocs dies per la commemoració del pròxim 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de les Violències contra les Dones.

Segons han informat, el Moviment Feminista de Mallorca pretén ser una coordinadora, que agrupi diverses entitats i activistes feministes d’arreu de l’illa i «neix per tal de canalitzar i potenciar la denúncia i lluita en contra del sistema heteropatriarcal i les desigualtats, opressions i violències masclistes que atempten contra els drets i la vida de les dones a la societat actual».

Les dades oficials de l’Estat espanyol recompten un total de 973 feminicidis

En aques sentit, des del Moviment Feminista han denunciat que la situació és «insostenible» i han apuntat a les dades oficials del comptador que es posà en marxa arreu de l’Estat espanyol el 2003 que duu un total de 973 feminicidis fins avui. La situació del 2018, emperò, sembla que no ha millorat, ja que, segons han apuntat, només enguany, s’han assassinat 44 dones, la darrera a Palma.

«Una xifra que creix exponencialment si tenim en compte que les dades oficials només inclouen els feminicidis a mans de parelles o exparelles i que no inclouen les dones víctimes d’aquesta violència extrema en altres contextos relacionals, com si fa, per exemple Feminicidio.net qui, per a aquest any 2018 ha comptabilitzat 88 dones assassinades per la violència masclista a l’Estat». Per això, han reivindicat que les dades oficials «siguin sensibles amb aquesta realitat i no silenciïn una part important dels feminicidis».

Igualment, han recordat que tot i que l’assassinat «és l'exponent més visible d'aquesta relació històricament desigual entre homes i dones», no s'ha oblidar que existeixen altres tipus de violències que la precedeixen, «des dels micromasclismes més quotidians a la violència psicològica, econòmica, sexual, emocional i institucional que pateixen milers de dones cada dia».

Les Balears, el territori amb més denúncies per violència masclista

Les Illes Balears és el territori amb més denúncies per violència de gènere de tot l'Estat espanyol, amb una xifra que arriba a les 7974, segons les dades del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. Per això, des del Moviment Feminista de Mallorca entenen que aquesta situació és «incompatible amb el que se suposa que ha de ser l'exercici d'una ciutadania de ple dret».

Per tot, l'Assamblea Feminista de Mallorca convoca la ciutadania perquè surti al carrer per rebutjar la violència masclista, homenatjar totes les que ja no hi són i perquè «ens sentin a prop de totes aquelles companyes que en algun moment han estat o són víctimes de violència de génere. No estam soles».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.