Setmanari d'informació local - 138 anys

Xeremies, glosa, poesia i llibres per retre homenatge a Antoni Artigues

25615

La Fira del Llibre en Català celebrada al parc de ses Estacions entre el 9 i el 13 de novembre ha acollit aquest dimarts un homenatge a l'activista cultural Antoni Artigues amb motiu de la cloenda de la fira. A l'acte han participat xeremiers, glosadors i un recital de poesia.

Artigues va ser professor a l'Escola de Magisteri de la Universitat de les Illes Balears des del curs 1977-78 i va ser catedràtic d'escola universitària des de 1986. De 1986 a 1988 va ser subdirector de l'Escola de Magisteri. Fins a la seva mort va ser professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la Universitat de les Illes Balears. Artigues tenia una extensa experiència com a mestre, divulgador, activista cultural i militant de la llengua catalana. Fou l’autor de diversos llibres sobre llengua i didàctica lingüística, així com reculls de poesia per a les escoles. També va escriure llibres de text de llengua i literatura per als estudis de primària.

Artigues fou un investigador de les tradicions i les expressions de cultura popular de Mallorca, així com un gran promotor de muntatges poètics i teatrals. El professor Artigues també era xeremier, recuperador de les festes populars, impulsor de l’espectacle i disc Cançons Republicanes, juntament amb Biel Majoral i Bartomeu Mestre. Fou també cofundador de la llibreria Quart Creixent de Palma, ubicada a l'antiga farmàcia de son pare.

El seu compromís amb la llengua, la cultura i la llibertat el va portar a encarar-se a l’aleshores president José Ramón Bauzá a les fires de maig de ses Salines el 2012. Artigues va recriminar amb contundència els atacs de Bauzá a la llengua catalana.

L'any 2017, va rebre el premi Emili Darder, que forma part dels Premis 31 de Desembre, pel seu projecte acadèmic Magisteri Teatre- Mag de Poesia, que tenia com a objectiu representar els autors més destacats de la literatura catalana o autors universals en versió catalana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.