Setmanari d'informació local - 138 anys

Ben Amics apel·la a la «responsabilitat social» de l’Auditòrium de Palma

La sala acollí una conferència organitzada per l’organització d’extrema dreta, Hazte Oír

25601

L'organització transfòbica Hazte Oír dugué a terme aquest passat dilluns a l'Auditòrium de Palma una conferència sota el títol 'Marxisme, feminisme, LGTBI' que tenia com a objectiu incitar l'odi contra el col·lectiu homosexual, i concretament, transsexual; i contra la igualtat entre homes i dones o el feminisme.

Per la seva banda, el president de Ben Amics, Víctor Robles, ha explicat a aquest mitjà que l'associació sempre ha intentat detenir que aquesta organització transfòbica dugués a terme actes en llocs públics. «Aquesta vegada, emperò, han ocultat la convocatòria de la conferència fins al darrer moment».

En un primer moment, Ben Amics s'assabentà que l'Hotel Balanguera de Palma havia estat el triat per acollir l'acte de promoció de l'odi cap al col·lectiu LGTBI i el moviment feminista. En saber-ho, l'associació es posà en contacte amb l'Hotel i aquest respongué adequadament anunciant la cancel·lació de l'acte previst pel mateix dilluns.

El pla B d'Hazte Oír era l'Auditòrium, propietat de la família Ferragut. Per la seva banda, Robles ha lamentat l'actitud que tengueren els responsables d’aquest. «Ens mentiren contínuament. Arribant a dir que no tenien cap acte previst per aquell dia i molt menys de l'organització Hazte Oír», ha criticat.

«No entenem com es poden rebutjar tants d'anys de trajectòria artística i transgressora per doblers», ha assenyalat el president de l'associació que defensa els drets del col·lectiu LGTBI. Així mateix, Robles, ha apuntat que aquest acte és susceptible de ser considerat un delicte d'odi tipificat al Codi Penal i una infracció administrativa recollida al règim sancionador de la Llei LGTBI de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.