Setmanari d'informació local - 138 anys

Augmenten prop d'un 30% els projectes beneficiaris dels ajuts pel foment del català

25559

Els projectes beneficiaris dels ajuts per a actuacions que fomentin l'ús de la llengua catalana (que convoca la Conselleria de Cultura a través de la Direcció general de Política Lingüística) han augmentat un 29 per cent, segons la resolució de 2018 per a aquestes ajudes publicada en el Butlletí Oficial de les Balears (BOIB).

La Conselleria de Cultura, Participació i Esport ha informat que en aquesta ocasió s'han subvencionat 40 projectes, 11 més que en 2017, quan es subvencionaren 31. Així mateix, el nombre de beneficiaris també ha augmentat, concretament un 47 per cent, en passar de 19 a 28 (dels quals 18 són ajuntaments i 10 associacions o entitats).

Alguns dels projectes que han rebut la subvenció són l’App 'Aparella't' que permet geolocalitzar parelles lingüístiques i la guia 'Salam al Català', una acció inclosa en el Pla d'Arrelament Lingüístic.

Ajudes a la premsa local i temàtica

D'altra banda, un total de 37 publicacions (26 de premsa local i 11 d'especialitzada) s'han beneficiat de la convocatòria d'ajudes a la premsa local i temàtica especialitzada, segons es va publicar el passat 6 de novembre en el BOIB.

La xifra suposa també un creixement en relació al 2017 que foren 30 que, en percentatge, l'augment és d'un 23 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.