Setmanari d'informació local - 138 anys

El PP demana al Congrés i al Senat una dotació permanent de la UME a les Balears

25403

El Grup Parlamentari Popular al Congrés dels Diputats i el grup Popular al Senat han presentat una Proposició no de Llei (PNL) i una moció, respectivament, instant el Govern espanyol a dotar les Balears d'una unitat efectiva de la Unitat Militar d'Emergències (UME) amb presència permanent per a «facilitar la seva intervenció i reduir el temps de reacció en casos de risc greu per a la població i que es doti urgentment a les Illes de les infraestructures, recursos i mitjans necessaris que permetin el seu desplegament ràpid i efectiu donada la seva condició d'arxipèlag».

El PP ha destacat el cas de Canàries que, per les dificultats que suporta pel seu caràcter insular, compta en l'actualitat amb dos destacaments permanents de la UME.

Des de la seva fundació, la UME ha actuat en gairebé 500 vegades, 13 de les quals ho ha fet a les Balears: 11 amb motiu d'incendis forestals i 2 per inundacions amb greus repercussions, com les ocorregudes recentment al Llevant de Mallorca.

Cal no oblidar que, a proposta del PP de les Balears, el Parlament ja va aprovar el passat mes d'abril (amb el vot en contra de MÉS i l'abstenció de Podem) la dotació d'una unitat efectiva de la UME a les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.