Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern destinarà mig milió d'euros a la gestió de residus de les inundacions

25345
Les fortes inundacions causaren danys materials i personals.

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha ordenat la contractació de les actuacions per a la gestió de residus derivats de les obres d'emergència per les inundacions del Llevant de Mallorca de dia 9 d'octubre.

Tal com han explicat aquest dissabte, aquestes actuacions inclouen dues línies d'acció; per una banda, la contractació d'emergència del control i seguiment de la gestió dels residus, que tendrà un cost de 31.075,07 € i que durà a terme Tecnología y Servicios Agrarios, SA (TRAGSATEC), com a mitjà propi i servei tècnic de l'Administració.

Per altra banda, hi ha la previsió d'una partida econòmica de 472.415 € per fer front a les despeses dels costos de tractament per a la gestió correcta dels residus derivats de les obres d'emergència per a recuperar i restaurar les zones afectades, que executarà la Direcció General de Recursos Hídrics. Tal com ha explicat el Govern, es tracta de «residus voluminosos, de construcció i demolició, ferralla, vehicles, ciclomotors i altres residus».

Les tasques de control i seguiment, tal com ha explicat l'Executiu, tindran una durada de tres mesos i consistiran a «controlar i assessorar en la gestió correcta dels residus derivats de les obres d'emergència per a la recuperació i la restauració de les zones afectades».

Es vigilaran els punts d'emmagatzematge temporal dels residus i es durà a terme el control i la custòdia dels albarans de les plantes de tractament de residus MAC-Insular, la recollida dels avisos i la coordinació entre les diferents empreses contractades de la neteja i recollida de residus, etc.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.