Setmanari d'informació local - 138 anys

Arquitectes avaluaran les cases afectades per les inundacions

24901

Arquitectes de la Conselleria de Territori i del Consell de Mallorca, així com a voluntaris, s'avaluaran a partir d'aquest dimarts les cases afectades per les inundacions registrades a la Comarca del Llevant de Mallorca.

Així ho ha anunciat aquest dilluns la presidenta del Govern, Francina Armengol, que ha detallat que es començarà per aquells habitatges que han estat apuntalades pels Bombers de Mallorca, si bé l'objectiu és visitar totes les cases afectades.

Igualment, en coordinació amb el col·legi d'arquitectes i el d'aparadors, es realitzarà una valoració dels espais públics. Armengol ha explicat que aquests diagnòstics serviran a l'hora de reclamar les ajudes.

En declaracions als mitjans, Armengol ha indicat que s'han apuntalat menys d'una desena d'habitatge encara que hi ha diverses que necessiten algun suport. Per a les famílies que han estat desallotjades per la inseguretat dels seus habitatges, la presidenta del Govern ha afirmat que ja hi ha sis cases de l'Ibavi disponibles per a ells. Concretament, dues es troben a Manacor, una a Petra, una a Capedepera i dues a sa Pobla.

Autobusos gratuïs

D'altra banda, Armengol ha anunciat que, sense necessitat de ser aprovades en el Consell de Govern, es posaran en marxa mesures per facilitar el transport d'aquelles persones que han perdut els seus vehicles a conseqüència de la riuada.

En aquest sentit, el dimarts començarà una línia d'autobús de Sant Llorenç a Manacor amb una freqüència d'una hora. A més, es lliurarà una targeta de transport gratuït de dos mesos a les persones que s'han quedat sense cotxe.

La targeta del TIB es podrà obtenir a la finestreta única que obrirà el Govern a l'Ajuntament de Sant Llorenç per agilitzar tots els tràmits als veïnats. Per la seva banda, el servei de bus, que connectarà cada hora Sant Llorenç amb Manacor, es preveu que comenci entre demà dimarts i dimecres.

L'objectiu, donades les peticions realitzades per l'Ajuntament de Sant Llorenç, és que el servei estigui operatiu des de primera hora del matí fins al vespre. L'autobús llançadora tendrà sortida de Sant Llorenç a partir de les 06.15 hores, cada hora.

Aquest servei especial se sumarà a la línia regular de transport per carretera amb Sant Llorenç, que aquest dilluns ha reprès el servei amb trajectes des de les 25/06 hores fins a les 21.00 hores (des de Sant Llorenç) i últim servei des de Manacor a les 21.10 hores.

Les parades del bus llançadora seran les habituals de la línia 411. En sentit Manacor: c / Mossèn Galmés - c / Tramuntana i c / Mossèn Galmés - c / Lepant; i en sentit Sant Llorenç: c / Mossèn Galmés, nombres 32 i 114. A Manacor, el bus farà un trajecte circular amb parades a Molí d'en Polit, plaça de Sa Mora i rambla Rei en Jaume.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.