Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma dedicarà la setmana del 15 al 22 d'octubre a les dones escriptores

24875

La iniciativa del dia de les escriptores va néixer l'any 2016 per tal de difondre les obres culturals de les escriptores al passat i al present, ja que durant la història aquestes han estat invisibilitzades. Per aquest motiu, i per tal de combatre la discriminació que encara avui sofreixen les dones a la cultura i en la literatura particularment, es va tancar aquest programa per a reconèixer la seva obra, per donar veu a aquelles dones que van ser silenciades i perquè les autores de l'actualitat i la seva producció siguin reconegudes.

Palma

La setmana del 15 al 22 d'octubre estarà dedicada a les Dones Escriptores. L'Ajuntament de Palma, a través de l'àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics i de les Biblioteques Municipals, que depenen de Cultura, ha elaborat un programa complet i divers per donar a conèixer a les dones escriptores. La iniciativa compta amb la col·laboració del Gremi de Llibreters i s'inclou dins els objectius del Pla d'Igualtat.

El programa començarà a Flassaders el 15 d'octubre, Dia de les Dones Escriptores, amb el contacontes 'Les contadores', que presentarà al públic infantil referents femenins de la creació literària. Dia 20 es farà a l'Espai Jove Tramuntana l'acció poètica 'Dona: paraules i imatges' per a joves d'entre 12 i 30 anys, amb poesia per a, de o sobre dones. Es comptarà amb il·lustradors i il·lustradores i dissenyadors i dissenyadores que traduiran les paraules en imatges. Per últim, dia 22 l'escriptora i fundadora del Dia de les Dones Escriptores Laura Freixas impartirà a Flassaders la conferència 'El paper de la cultura en la (des)igualtat'.

Biblioteques

D'altra banda, les biblioteques municipals també commemoraran el Dia de les Dones Escriptores amb clubs de lectura, contacontes i racons d'escriptores. El programa serà el següent:

  • Biblioteca Son Ferriol: els nins i nines d'entre 3 i 9 anys descobriran el món d'Agatha Christie i Jane Austen el 16 d'octubre de les 17.30 a les 18.30 hores.

  • Biblioteca Son Ximelis: Contacontes 'Petita i gran Agatha Christie' el 20 d'octubre a les 11.30 hores. Durant tot el mes, els racons de llibres de la biblioteca estaran adreçats a la literatura d'autoria femenina (infantil, juvenil i adults).

  • Biblioteca de Sant Jordi: La biblioteca adoptarà l'escriptora Helene Hanf: racó, biografia i difusió a les xarxes. A més, dedicarà el club de lectura del 24 d'octubre a '84, Charing Cross Road'.

  • Biblioteca Joan Alcover: donaran visibilitat al còmic amb 'El còmic també és cosa de dones'.

  • Biblioteca de Cort: durant tot el mes d'octubre celebraran el 180 aniversari de 'Un hivern a Mallorca' de George Sand amb una exposició.

  • Biblioteca Josep Mª Llompart: adoptaran a Donna Leon amb una exposició bibliogràfica i una guia de lectura que es podrà veure durant tot l'octubre.

  • Biblioteca de Son Cladera: dedicaran l'octubre a les obres d'Isabel Allende.

  • Biblioteca de Son Sardina: dedicaran el club de lectura a Asa Larson.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.