Setmanari d'informació local - 138 anys

Nou màxim històric de treballadors a les Balears gràcies a «l’evolució del turisme»

El rècord se situa en 71.000 ocupacions més que abans de la crisi

23843

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, ha subratllat aquest dimarts que les Balears tenen 71.000 ocupacions més que abans de la crisi. Així s'ha expressat Negueruela en una roda de premsa en la qual ha valorat, al costat del director general d'Ocupació i Economia, Llorenç Pou, les dades publicades aquest matí pel Ministeri espanyol de Treball.

El conseller ha apuntat que per primera vegada la creació d'ocupació és superior al període anterior a la crisi en cadascuna de les Illes, «inclosa Menorca», i no només a escala general. Per això, ha recalcat que s'està recuperant «tota l'ocupació perduda en els anys més durs de la crisi».

En general, el conseller creu que les dades conegudes aquest dimarts «reflecteixen una millora no només en termes quantitatius» sinó també en la «qualitat de l'ocupació».

Nou màxim històric de treballadors a l’agost 

Negueruela ha recalcat que aquest mes d'agost s'ha aconseguit un nou màxim històric. «Mai hi havia hagut tants treballadors en un mes d'agost en la nostra comunitat autònoma», ha explicat el responsable de Treball, que ha vinculat això a l'evolució del sector turístic.

El conseller també ha apuntat que les Balears encadena sis anys seguits de creació d'ocupació i que agost «segueix confirmant» que l'arxipèlag es troba «en la fase de creixement d'ocupació més llarga».

D'altra banda, Negueruela ha insistit que per quart mes consecutiu «tot l'elevat ritme de creació és indefinit i a temps complet», per la qual cosa ha afirmat que «la nova ocupació va transformant llocs de treball temporals en indefinits».

Amb tot, el conseller ha admès que encara és necessari seguir treballant en la reducció de la taxa de parcialitat, el ritme de la qual de baixada «ja és molt important». Igualment, Negueruela ha valorat que aquestes dades permeten «començar a neutralitzar la rotació laboral».

Menys atur que el 2008

Quant a l'atur, el conseller ha celebrat que les Balears encadenen sis anys de reducció del nombre d'aturats i que el nivell de desocupació està per sota del de 2008. A més, ha destacat que el col·lectiu amb major descens és el d'aturats de llarga durada i ha avisat de la necessitat de millorar el sistema de protecció econòmica.

En aquest punt, Negueruela ha recordat la conferència sectorial celebrada al juliol i ha manifestat que esperen que ara s'obri el calendari de reforma «per tornar a recuperar subsidis com el de majors de 52 anys, que és una necessitat imperiosa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.