Setmanari d'informació local - 138 anys

Celebració del Dia Mundial dels Voltors a Campanet

23755

Aquest dissabte, amb motiu del Dia Internacional dels Voltors que se celebra a tot el planeta el primer dissabte de setembre, la Fundació Vida Silvestre Mediterrània (FVSM) durà a terme una jornada especial de portes obertes a la seva seu, a Campanet, amb múltiples activitats per a tots els públics.

Així, entre les 10 i les 14 hores es faran xerrades sobre el valor que té l'espècie i la situació en què es troba actualment la població de voltors a Europa i a l'Estat espanyol, detenint-se en les particularitats de les Balears, i també es contaran curiositats i característiques menys conegudes de l'espècie; hi haurà exposicions fotogràfiques i audiovisuals amb el voltor com a eix central i es podrà visitar l'observatori de voltors on, a partir de les 12, es donarà de menjar als nous exemplars que resideixen en captivitat a Campanet. Així mateix, es donarà a conèixer la iniciativa de micromecenatge de la FVSM per a apadrinar la parella de negres i als set lleonats del centre, algun dels quals ni té nom. Paral·lelament s'organitzaran diferents jocs i activitats per a les famílies.

El principal objectiu del Dia Internacional dels Voltors és conscienciar la població sobre la importància de la conservació dels voltors a tot el món per la tasca que realitzen tant per als éssers humans com per a la pròpia naturalesa ja que eviten possibles focus d'infecció completant com carronyer la cadena tròfica dels ecosistemes. A les Balears resideix l'única població de voltor negre del planeta, la situació segueix en línia ascendent després de gairebé desaparèixer a finals dels anys 80, quan tan sols quedava una parella. Els esforços de les institucions públiques, de propietaris de finques, d'entitats sense ànim de lucre i, sobretot, la col·laboració de centenars de voluntaris i voluntàries, han contribuït a salvar l'espècie a Mallorca i a millorar una situació crítica però ha de continuar vigilant-la ja que es tracta d'una espècie molt sensible als efectes de l'ésser humà i la reproducció es limita a un sol ou per parella i any.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.