Setmanari d'informació local - 138 anys

L’artista urbà Joan Aguiló ja treballa a l’aparcament de Comtat del Rosselló

23565

Aquesta setmana s’ha iniciat a l’aparcament de la Societat Municipal d’Aparcaments i Projectes (SMAP) de Comtat del Rosselló la intervenció de l’artista urbà Joan Aguiló, que està fent feina per decorar una paret d’aquest aparcament municipal. Es tracta d’una intervenció que ha precisat poca infraestructura i de poc cost però que permetrà millorar notablement la imatge de l’aparcament.

L’objectiu d’aquesta il·lustració, que té un cost de 3.895 euros, és dignificar i humanitzar un espai funcional com és un aparcament. Així, Aguiló fa feina des d’aquesta setmana per il·lustrar aquest espai amb un vehicle a pedals per a quatre persones que expressi el moment d’alegria i diversió que tothom ha viscut alguna vegada emprant aquest vehicle no contaminant.

Cal recordar que enguany l’SMAP ha recuperat la concessió d’aquest espai que ara és municipal. «Aquesta intervenció pretén d’una banda atendre un objectiu transversal de l’equip de govern que és la promoció de l’art urbà com a forma d’expressió artística i de dignificació d’espais i, per l’altra, visibilitzar la recuperació de Comtat del Rosselló per a la ciutadania, amb una gestió pública d’un aparcament ubicat al centre de Palma». «Volem donar a conèixer l’aparcament de Comtat de Rosselló a la ciutadania i que esdevingui un lloc de referència per aquelles persones que vulguin anar al centre i deixar el cotxe a l’aparcament; evitant així el trànsit de congestió que generen els cotxes que fan voltes pel centre cercant aparcament en superfície», explica el regidor de Mobilitat Joan Ferrer.

Des de l’àrea de Mobilitat, a més, es vol que aquest aparcament sigui referència per als veïns de la zona. «Amb aquest objectiu ja hem començat a donar abonaments pels veïns afectats de la peatonalització de la plaça Banc de l'Oli i ho farem en un futur pels de carrer Velázquez i carrer Tous i Ferrer», detalla el regidor.

Abonaments a preus reduïts per a residents

La intervenció a aquest espai ha costat un total de 3.895 euros. Cal recordar que, a més, l’SMAP ofereix 50 abonaments per a cotxes i motos a Comtat del Rosselló a preus reduïts per als residents a l’Acire de Banc de s’Oli. La mesura, que suposa una minva d’un 20 per cent en el preu ordinari, acompanya la decisió de l’Àrea de Mobilitat de no permetre aparcar ni circular a la plaça del Banc de l’Oli, una decisió que té l’objectiu clar de guanyar espai per a la ciutadania i que va entrar en vigor el passat 1 d’agost.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.