Setmanari d'informació local - 138 anys

La Conselleria de Cultura incorpora els editors en el circuit d'intercanvi cultural TalentIB de literatura

23521

Els editors de les Balears eren els únics actors que no formaven part del circuit del llibre, ja que només se'n podien beneficiar els autors, il·lustradors o presentadors.

Aquesta novetat té com a objectiu «donar suport al sector editorial i la cultura escrita», i està emmarcada en l'eix estratègic 4 a favor «d'un teixit cultural enfortit i divers», del Pla de Cultura de Balears.

Amb aquesta iniciativa, la Conselleria ha anunciat que els editors rebran 100 euros per a viatges entre les Illes i fins a 150 euros per a Formentera i viatges fora de les Illes.

Així mateix, per a cada autor o editor que opti al circuit TalentIB es podrà demanar un màxim de sis sol·licituds anuals. D'altra banda, no s'hi poden presentar aquells autors o editors que, vivint a una altra illa que no és la seva d'origen, es desplacin a la seva illa natal per fer una activitat literària.

Tampoc s'hi podran presentar autors o editors de Balears que, vivint a Catalunya o València, facin promoció dins de la mateixa comunitat autònoma de residència.

Repartiment dels pagaments

La Conselleria ha informat que la distribució dels pagaments es farà per persona i per un únic esdeveniment. D'aquesta forma, els autors rebran en actes a Mallorca, Menorca i Eivissa 200 euros (més impostos); si en el mateix desplaçament es fan més actes, rebran 100 euros més (més impostos) per cadascun d'ells. En total, l'import màxim que se'ls aplica és de 500 euros i 100 euros en el cas de ser editor.

Els autors rebran en actes a Formentera o fora d'aquesta Illa un total de 250 euros (més impostos) per persona i per un únic esdeveniment i 100 euros més si en el mateix desplaçament es fan més actes. Així, el màxim és de 500 euros i en el cas de ser editors, 150 euros.

No obstant això, els actes en altres territoris de parla catalana, es pagaran amb 250 euros (més despeses) per persona i per esdeveniment i, si en el mateix desplaçament es fan més actes, 100 euros més. El màxim en aquesta categoria és de 600 euros i 150 euros en el cas de ser editor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.