Setmanari d'informació local - 138 anys

La Mucada omple Sineu de festa rosa i reivindicació lila

23325

Ja ha arribat la festa mes 'freak' de l'estiu mallorquí. Sineu recupera la capitalitat de Mallorca per un dia i esdevé punt de trobada dels mallorquins amb més ganes de gresca, gràcies a la neofesta del Much i la Muca: la Mucada.

La Mucada, nascuda de forma anecdòtica fa ja quinze anys després del ‘furt’ de la careta del dimoni a la revetla de Vilafranca, és ara com ara, la 'neofesta' més boja i audaç de les ques es programen en l'estiu de Mallorca.

Milers de persones, fins a 10.000 enguany, prenen un Sineu engalanat i ple de motius roses per totes bandes.

Enguany s'ha avançat uns dies la celebració per no interferir en les festes tradicionals. El Much, que des de la seva estrena se celebrava cada 14 d'agost, passa a celebrar-se així el segon dilluns del mes d'agost.

Temàtica feminista

«La Mucada té nom de dona i amb la prima per bandera, sa Muca enguany és pregonera!». Al rosa de la festa s'hi afegeix, enguany més que mai, el lila de la reivindicació feminista.

La Mucada 2018 tendrà accent feminista, pregonera amb nom de dona, picades d'ullet a les ‘Valentes dons’ i un discurs reivindicatiu i crític que deixa clar que durant la festa, també, el No és No.

El cartell de 'No és NO i prou!' editat pel 'Consell Mucal de Mallorca' dedicat a les 'Valentes Muques', diu molt del caire feminista i el rebuig cap a la violència masclista que té aquesta edició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.