Setmanari d'informació local - 138 anys

Anticapitalistes fa una crida «a la societat civil i als seus representants per no assistir a la recepció reial»

23093

Anticapitalistes Illes Balears ha enviat un comunicat aquest dimecres on insta a no assistir a la recepció de Felip VI que serà aquest divendres al palau de l'Almudaina.

L'organització remarca que la monarquia «no és només ​una forma antidemocràtica de govern​. Ara i aquí, ​la monarquia borbònica representa el blindatge institucional d'un règim polític i econòmic injust, corrupte i repressor​». I així ho expliquen:

  • Injust, perquè el règim del 78 es basa en un capitalisme salvatge​, depredador de recursos públics en benefici de les elits, generador de desigualtats creixents que ja afecta generacions senceres i al seu futur: un règim esmicolador de qualsevol tipus de drets laborals i socials. I avalat tot plegat pel cap d'estat, i la institució parasitària que representa.
  • Corrupte, perquè el règim monàrquic dóna suport i participa de la corrupció generalitzada i institucionalitzada​, més enllà fins i tot de les mateixes lleis injustes. Una corrupció que té un cost anual estimat al voltant de 90.000 milions d'euros públics, i pot ser que això només sigui la punta de l'iceberg. Les gastades expressions de “la ley es igual para todos” i “hacienda somos todos”, es tornen en cruel sarcasme mirant el tracte que tenen els membres delinqüents de la família reial, o l'​”omertà” que hi ha sobre la procedència més que dubtosa de l'enorme fortuna d'aquesta família.
  • A més, ​l'actual cap d'estat va mostrar el vessant repressor que caracteritza aquest règim quan va recolzar, el dia 3 d'octubre en mig d'una vaga general a Catalunya, l'agressió desfermada contra la població dos dies abans, per part dels cossos policials, durant el referèndum de l'1 d'octubre.

«Per tant, ​la injustícia, la corrupció i la repressió formen part de l'ADN d'aquesta institució anacrònica​, sobre la qual fa tres anys que l'INE ja va deixar de demanar l'opinió a la població. Justament per això, la ciutadania s'ha de poder pronunciar sobre si vol continuar, o no, sent súbdita de la nissaga borbònica. Ja fa temps que, no només a Catalunya, s'han organitzat consultes populars sobre la forma de govern monàrquica o republicana».

En aquests dies, per part de MÉS i EU ​s'ha presentat al Parlament una PNL per a la convocatòria d'un referèndum sobre monarquia o república, a nivell estatal​. «Més enllà de les motivacions de visibilització o electoralisme d'alguns dels seus promotors, ​des d'Anticapitalistes Illes Balears volem mostrar el nostre suport a la iniciativa​, perquè avança cap a l'objectiu d'una societat lliure. Ens causa sorpresa que la direcció de Podem Illes Balears no s'hagi sumat a aquesta iniciativa i esperem, en tot cas, que la recolzin en la votació parlamentària».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.