Setmanari d'informació local - 138 anys

Son Sardina, Sa Garriga i Son Espanyol centraran les segones Jornades d’Estudis Locals

23045

Son Sardina, Sa Garriga i Son Espanyol centraran les segones Jornades d’Estudis Locals que organitza l’Àrea de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística. L’objectiu principal és el de fomentar la investigació i el coneixement sobre una zona especialment interessant del municipi de Palma, testimoni viu dels canvis socioeconòmics de Mallorca. Es realitzaran els dies 23 i 24 de novembre al Casal de barri de Son Sardina i les persones interessades en participar-hi tenen fins el 30 de setembre per a presentar un resum de les seves comunicacions.

El regidor de Cultura, Llorenç Carrió, ha posat en valor «la importància de les jornades d’estudis locals com eina per a conèixer millor la nostra història i fins i tot que marquen la nostra identitat». «Amb elles, allò que volem és arribar a conèixer i fer conèixer les persones, barris i també pobles que fan Palma i apropar-los a la ciutadania».

L’historiador Antoni Marimon, que forma part del comitè científic, ha remarcat «la importància d’aquests nuclis que tenen una identitat diferenciada i pròpia, que cal posar en valor i difondre». I l’arxivera municipal, Margalida Rosselló, ha destacat que des de l’Arxiu «es revisarà la documentació municipal de cada zona i es farà una petita exposició».

Totes les persones interessades a presentar comunicacions a les Jornades poden fer arribar, abans del 30 de setembre de 2018, un resum d’un màxim de 200 paraules a l’adreça electrònica arxiu@palma.es, amb còpia a jornades2018amp@gmail.com, així com la butlleta d’inscripció amb les seves dades. Durant les jornades, també es faran activitats complementàries. Les línies d’interès, dins el marc del patrimoni material i immaterial, són la cultura, la cultura popular i tradicional, l’economia, l’educació, l’esport, la història, el medi natural, el moviment associatiu, el paisatge, territori i població i la salut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.