Setmanari d'informació local - 138 anys

Ciutadella, pionera en la lluita contra el plàstic a les festes de Sant Joan gràcies al sistema de dipòsit

22027

El 23 i 24 de juny, durant les festes de Sant Joan a Ciutadella, retornar envasos tendrà un doble premi. A més d'evitar que molts acabin tirats, primer pels carrers de la ciutat i després al fons de la mar, es recompensarà amb 10 cèntims per cada llauna, bòtil o bric que es dugui a la màquina de retorn d’envasos que les entitats de la campanya Per una mar sense plàstic, conjuntament amb el Consell Insular, l’Agència Menorca Reserva de Biosfera i l’Ajuntament tindran instal·lada a la plaça des Pins

Aquesta acció emularà el funcionament del sistema de dipòsit d'envasos (SDDR) de begudes que recull la proposta de Llei de residus balear, i que ja funciona amb èxit en quaranta regions de tot el món.

«Recuperar la pràctica de tornar les llaunes i els bòtils a la botiga, cosa que ja fan a quaranta regions de tot el món, ha de ser una gran ajuda per evitar que cada dia un milió d'envasos de begudes es perdin i acabin contaminant les Illes Balears», ha indicat Eusebio Martínez de la Casa, portaveu de la campanya Per una mar sense plàstic.

«En el cas del plàstic, cada dia a les Balears es venen 500.000 bòtils, dels quals 350.000 es perden i contaminen el nostre entorn. No és només que aquest abandonament massiu suposi un desastre ambiental, sinó que també els materials d’aquests envasos perduts equivalen a 6 milions d’euros anuals», ha afegit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.