Setmanari d'informació local - 138 anys

Francina Armengol: «No em fa sentir còmoda que hi hagi presó preventiva per a polítics i activistes catalans»

22015
La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha visitat aquest dijous per primera vegada l’equip de La Vila del Pingüí, el matinal d’Ona Mediterrània. Ho ha fet per parlar de diferents temes interessants. Aquí un recull:
Govern Sànchez
«Ha passat una cosa dramàtica a nivell espanyol: la corrupció del Partit Popular. Ha deixat en evidència el que fa temps es deia. Arran d’això hi ha hagut una necessitat de fer una moció de censura. Tots els grups polítics entenen aquesta necessitat menys el PP i Ciudadanos. A partir d’ara comença un nou temps».
PSOE i el conflicte amb Catalunya
«El Partit Socialista sempre ha tengut posicions clares de cercar solucions via diàleg. Fa molts anys que el PSOE té plantejada una proposta damunt la taula, que desgraciadament no ha estat escoltada per molta gent».
PSOE i el 155
«Amb el ‘no’ compliment de moltes lleis per part del govern català no es pot permetre botar-se la llei d’aquesta forma. Es va cercar aquesta solució per part de qui governava, el PP, i el PSOE li va donar suport. Des de les Balears ja se sap quin posicionament es va tenir».
Perfil Sànchez actual
«És una persona íntegra, compromesa i està en política per canviar les coses».
Opinió sobre els presos polítics
«Seria millor per tots no estar en aquesta situació. Jo no som advocada ni em toca interpretar les lleis però em pareix bastant evident que en aquests moments hi hagi presó preventiva a polítics catalans i activistes culturals a mi no em fa sentir còmoda».
Decret de català a la sanitat pública
«No som un partit que crei mai problemes amb la qüestió lingüística. Pensam que les llengües són per entendre’s i des de l’administració pública has de garantir que els ciutadans es puguin dirigir en qualsevol de les dues llengües».
Sobre Mos Movem
«Aquest moviment ha quedat molt reduït. Tothom té dret a manifestar-se. Ara, jo no compartesc (les idees de Mos Movem) i crec que són posicionaments absolutament equivocades. Crec que s'ha fet molta demagògia i s'ha trivialitzat la realitat».
Pressupostos generals ratificats per Sànchez
«Per nosaltres no són uns bons pressuposts: deixen a la cua d'inversió a les Illes Balears i són poc socials».
Opinió sobre Valtonyc
«Tot i que discrep amb les lletres, no crec que per això t'hagin de tancar a la presó. Ens ho hem de replantejar seriosament».
Esmena Nadal
«Aquesta esmena la va presentar el PP i des del Govern vigilam i ajudam els grups parlamentaris amb les esmenes que es proposen».
Llei Matutes
«És una llei clarament compromesa amb el territori i el medi ambient».
Llei de Fosses
«És un dels moments més emocionants de la legislatura. És un deure que teníem i que arriba molt tard. Seguim treballant».
Posicionament de Memòria de Mallorca en la Comissió de Memòria i Reconeixement Democràtic
«La Llei de Memòria Democràtica és importantíssima. És una Llei aprovada pel Parlament de les Illes Balears i diu el que diu i la composició és la que és. El Parlament mana. La composició és la que és i m'agradaria el replantejament perquè es participi en aquesta Llei i es tiri endavant. Crec que és molt més important desenvolupar la Llei que no si un té un representant o dos».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.