Setmanari d'informació local - 138 anys

Reclamen a l'Ajuntament d'Eivissa mesures per eliminar «immediatament» els 'beach clubs'

21587

La plataforma Prou ha exigit aquest dijous als ajuntaments d'Eivissa que adoptin «urgentment» les mesures oportunes per eliminar «immediatament» els beach clubs.

A més, l'entitat ha demanat que s'erradiquin tots els renous a les platges, «sigui quin sigui el seu origen», per a benefici dels residents i turistes. Fins i tot han assegurat que els qui prefereixen un altre tipus de diversió, la poden trobar a les discoteques legals ja consolidades.

Prou ha explicat que realitzen «amb contundència» aquesta petició després que el director insular de Turisme, Vicent Torres 'Benet', els comuniqués que totes les discoteques de platja són il·legals. Així, han sol·licitat als ajuntaments que «no es deixin embullar» per empresaris que pensen que canviant la denominació de beach club a restaurant club està tot arreglat.

Els consistoris, han recordat, tenen la competència d'atorgar o no la llicència de música en els locals, així com de rebutjar-la. A més, si es concedeix la preceptiva llicència, tenen «l'obligació de controlar els decibels perquè no molestin a qui no vol escoltar aquesta música» i un dia de platja no es converteixi en un «suplici», han afirmat.

També han exigit als ajuntaments que prohibeixin taxativament la publicitat enganyosa sobre els beach clubs i han demandat que «actuïn ara mateix i no esperin a octubre». Des de Prou han recordat que volen «recuperar la qualitat de vida, la protecció dels espais naturals i acabar amb la massificació turística i del tràfic», entre altres coses.

Creuen necessari poder gaudir de les platges en silenci i que les institucions públiques compleixin i facin complir les lleis i normatives en general, perseguint la publicitat enganyosa de les discoteques de platja encobertes i s'extremi la vigilància sobre els preus d'hamaques i altres elements autoritzats. «Si es comença a actuar a l'octubre, com sol ser pràctica habitual, no serveix de res», han declarat des de Prou, exigint que es combatin les il·legalitats en tots els àmbits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.