Setmanari d'informació local - 138 anys

Troben més exemplars de caravel·la portuguesa a la zona del Molinar i Can Pastilla

21283

Dos nous exemplars de caravel·la portuguesa s'han trobat aquest dilluns a Can Pastilla i a la zona del balneari 7 de s'Arenal, després que a primera hora del matí un operari d'Emaya hagi localitzat les restes d'un altre exemplar en el litoral del passeig del Molinar.

Segons ha informat l'empresa pública, després d'aquests dues noves troballes, s'ha procedit a aixecar les banderes grogues i de grumer a les dues torres de vigilància d'aquests punts. A més, els socorristes informen els banyistes i se segueix aplicant el protocol d'actuació previst per a aquests fets.

Per la seva banda, al Molinar, el Servei de coordinació de Platges i zones de bany de l'àrea d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma també ha senyalitzat la zona amb la bandera groga i la bandera de gumers, per demanar precaució a possibles banyistes. Cort ha recordat que la zona del Molinar no compta amb servei de vigilància i socorrisme, per la qual cosa s'ha d'extremar la precaució.

L'Ajuntament de Palma ha destacat que el servei de vigilància, salvament i socorrisme de les platges està preparat per a la identificació i actuació d'aquests exemplars. Així mateix, ha subratllat que existeix un protocol d'informació i senyalització de les zones si es localitzen exemplars o restes i, així, ha reiterat un missatge de tranquil·litat i ha remarcat que, per precaució, no és recomanable banyar-se a zones no vigilades.

A més, durant aquests dies s'aplica un protocol preventiu d'inspecció i vigilància en totes les platges de Palma, especialment a primera hora del matí. Al llarg del dia es manté la vigilància des de les torres i embarcacions del servei. Els banyistes han d'estar atents a les indicacions i senyalització del servei. A més, els ciutadans han d'avisar al 112 en cas de veure algun indici de la caravel·la portuguesa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.