Setmanari d'informació local - 138 anys

La Policia espanyola no vol quedar-se a Catalunya i fuig precipitadament

20787

«El 2017, de les 27 comissaries de Catalunya només van quedar places desertes per a policies de base en 18. Ara, en són 25». Així fonts policials han assegurat al diari ElPaís que els policies espanyols no volen ser destinats a Catalunya.

Les dades ho deixen clar

Només s'han cobert una vintena de places de la Policia espanyola a Catalunya de les 500 ofertes, 471 han quedat desertes i, a més, 260 agents han demanat el trasllat a un altre territori espanyol. Interior assegura que ho compensarà amb l'enviament de bona part dels 1.300 agents que s'incorporen al juny.

Els motius de la fugida

Ramón Cosío, portaveu del Sindicat Unificat de Policia explica que això s'atribueix «a la nova situació social que ha provocat el procés; és cert que Catalunya no ha estat mai una destinació atractiva per als agents, per l'alt cost de la vida, però la pressió social dels últims mesos ha disparat el fenomen». La solució que planteja Interior no convenç Cosío, que destaca que Catalunya s'ha convertit en «una destinació de pas en la qual no hi ha arrelament».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.