Setmanari d'informació local - 138 anys

Recorre a iDental, i veuràs com canvien ràpidament les teves opinions sobre els brackets!

20645

Temps enrere, pensar en els brackets era fer-ho en adolescents amb un aparell metàl·lic aferrat a les dents. Però això avui dia no és així. No en va, són cada vegada més els adults que es decideixen a corregir la forma de la seva dentadura utilitzant aquests brackets.

Per normalitzar el procés han jugat un paper fonamental persones famoses, les quals han donat molt d’ús a aquests brackets, convertint-los en més populars cada vegada. Abans aquest tractament era tot un problema pels més vergonyosos. No obstant això, gràcies als famosos, avui dia no és cap problema portar aquest aparell. 

Creies que els brackets són tan sols una qüestió estètica? T'equivocaves!

Qualsevol persona estaria més que temptada a pensar que els brackets són una qüestió simplement estètica. Res més lluny de la realitat, ja que aquest tractament està més relacionat amb la cura de la salut del que pogués semblar a simple vista. Tant és així, que els ortodoncistes afirmen que l'alineat de les dents permet normalitzar la seva posició, la grandària del maxil·lar i la mandíbula. 

Gràcies a aquest tractament, el pacient per fi podrà mastegar millor, evitant-se danys en les dents. En paraules d'un ortodontista de iDental: «Els apinyaments o maloclusions no tenen només una conseqüència estètica, sinó també funcional. Hi ha molts problemes, com el prognatisme -deformació de la mandíbula, més avançada del normal- i el retrogmatisme -quan la posició de la mandíbula està més retreta, entre altres».

L'estat del maxil·lar i la dent és fonamental a edats avançades

Quan es tracta de pacients amb una certa edat, és fonamental que l'os maxil·lar i les dents estiguin en bon estat. No obstant això, cap persona ha de pensar que és massa major ja per corregir-se les dents. En aquest sentit, l'anterior ortodontista de iDental assenyala que: «L'ortodòncia pot portar-se a qualsevol edat des que es tenen totes les dents permanents».

La importància que el maxil·lar i les dents es trobin bé resideix que durant el tractament s'exerceix pressió sobre la boca «i el pacient ha de poder suportar-la». Afortunadament, en l'actualitat hi ha moltes opcions que donen la possibilitat de corregir les dents, anant des d'aparells convencionals fins a materials dels més nous. 

Si les dents es troben mal posicionades, muntades o amb una alineació incorrecta entre els superiors i els inferiors, és possible plantejar la possibilitat de col·locar-se els brackets més tradicionals, que exerceixen força sobre les peces, per desplaçar-les. 

Oblida't de presumir un temps, i veuràs els resultats!

Encara que en l’àmbit estètic aquest tractament no és el més atractiu, cal relativitzar aquest aspecte, i tenir en compte que els brackets són especialment eficaços. Aquests són resistents, i si es desenganxés algun d'ells, la seva col·locació és molt simple. 

A més són fàcils de netejar i, d'entre tots els tractaments, és el més econòmic. Per la qual cosa, val la pena sacrificar un temps el seu aspecte, perquè les dents llueixin perfectes després.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.