Setmanari d'informació local - 138 anys

Editen el llibre de les primeres Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Balears

19547

Els responsables de Cultura del Govern i del Consell, Fanny Tur i Francesc Miralles, han presentat l'edició en llibre de les I Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, que es celebraren el novembre del 2016 a l'Arxiu del Regne de Mallorca.

Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, la presentació ha tengut lloc aquest dimarts a Can OleoLes jornades foren organitzades i coordinades per la Direcció general de Cultura del Govern i el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell, a iniciativa del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Balears.

La publicació recull els aspectes conceptuals, el marc normatiu i l'anàlisi territorial amb les manifestacions populars i tradicionals de cada lloc i que foren tractats a les Jornades. Per Tur, més enllà d'aquesta publicació «aquestes Jornades són el marc perquè el patrimoni immaterial no sigui fossilitzat i l'Administració pugui prendre mesures amb la complicitat de la societat», com per exemple «el compromís de treure línies d'ajudes que afavoreixin el patrimoni immaterial».

Per la seva banda, el vicepresident primer i conseller de Cultura del Consell, Francesc Miralles, ha destacat l'aportació d'aquesta publicació, editada des del Servei de Patrimoni del Consell, «com una valuosa eina que recull un coneixement compartit». A més, «ha de permetre iniciar noves línies de treball per conservar de manera efectiva aquest patrimoni cultural que, per la seva condició d'immaterial, és de gran fragilitat».

«La celebració de les Jornades ja és, per si mateix, una declaració d'intencions per part de les institucions implicades», ha postil·lat Miralles. Des del 2016, l'any d'aquesta primera edició, les Jornades es desenvolupen anualment i amb l'objectiu que tenguin rotació entre Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

En la presentació també han participat el president del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Balears, Andreu Ramis; i la directora general de Cultura, Joana CatalàL'edició del 2017 de les jornades es va dur a terme en el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera, en la secció del Museu Monogràfic del Puig dels Molins, i la tercera edició se celebrarà a Formentera els dies 2 i 3 de novembre. El cicle per illes es tancarà el 2019 a Menorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.