Setmanari Sóller

134
anys

El Govern aprova el decret del català a la sanitat

19385

23-03-2018

El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres el decret que regula els requisits de català per al personal del Servei de Salut (Ib-Salut) a les Balears.

Així ho ha anunciat la consellera de Salut, Patricia Gómez, durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, on ha recordat que el Consell Consultiu va emetre un informe favorable a l'aprovació del text i ha insistit que el decret és «fruit del consens del consens de les parts implicades» en la seva elaboració.

Cal recordar que, el 9 de febrer passat, la Mesa Sectorial de Sanitat va donar suport al decret amb el 65 % de la representació sindical a favor. Posteriorment, el Consell Consultiu de les Illes Balears n’ha emès un dictamen favorable, que, tot i no ser vinculant, ofereix totes les garanties al Consell de Govern.

L’aprovació d’aquest decret farà possible publicar la convocatòria de l’oferta d’ocupació pública del Servei de Salut, que estabilitzarà gairebé cinc mil llocs de feina i permetrà dotar la xarxa sanitària pública d’unes plantilles estables, que és un dels objectius del Govern de les Illes Balears.

En virtut d’aquest decret, s’admetran les sol·licituds de participació de tots els aspirants als processos selectius, i qui els superi obtindrà la condició de personal estatutari sanitari fix, però estarà obligat a assolir el nivell de coneixements de català requerit i a acreditar-lo en un termini màxim de dos anys comptadors a partir de la data d’ocupació de la plaça o del lloc de feina.

En cas de no fer-ho, mantendrà la condició de personal estatutari fix, malgrat que no podrà participar en cap procediment de mobilitat que convoqui el Servei de Salut de les Illes Balears ni accedir als drets econòmics que comporta la carrera professional a què fa referència l’article 23.1 de la Llei 13/2017, de 29 de desembre, de pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

En els procediments de selecció de les categories de personal sanitari temporal s’admetran també les sol·licituds de participació de tots els aspirants, però el termini de dos anys per assolir i acreditar el nivell de coneixements de català es computarà a partir de la data d’ocupació de la plaça o bé quan s’hagi acumulat aquest període de temps de prestació de serveis.

Les línies generals del text conjuguen el dret dels usuaris a ser atesos en qualsevol de les dues llengües oficials amb la garantia d’oferir una assistència sanitària de qualitat màxima.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris