Setmanari d'informació local - 138 anys

'ARRUIX!' es presenta a Palma amb l'exposició fotogràfica 'Ocupació'

18383

ARRUIX!, la iniciativa popular per la desmilitarització de Mallorca, inicia la roda de presentacions de la campanya arreu de Mallorca. La primera aturada serà Palma, aquest divendres 23 de febrer a les 19 hores, al Casal Popular Voltor Negre.

Des de l'organització han explicat que la presentació incorporarà dos elements: d'una banda, una explicació detallada de la campanya; i de l'altra, una petita exposició fotogràfica que, mitjançant imatges de moments recents de la nostra història, vol provocar reflexions sobre què ens suposa l'actual model policial-militar.

«Pensam que explicar quins objectius té la campanya, com va sorgir i com la pensam dur a terme en actes de petit format és molt important per generar xarxa», han detallat.

ARRUIX! com a iniciativa

Des de la campanya, han explicat que han nascut «com a expressió del rebuig a la presència de l'Exèrcit, la Policia i la Guàrdia Civil espanyoles a la nostra illa. Estenem que la societat mallorquina té dret a organitzar-se de forma autònoma, sense ingerències».

Així, defensen que un altre model de seguretat és possible. «No volem repressors professionals als nostres carrers. No volem unes policies que ataquen la nostra llengua, que acumulen casos de tortura i participaren al genocidi del 36».

Per això, demanen un «debat social ampli» i faran feina per la «desmilitzarització a tots els àmbits». «Apostam per un model no militarista que posi les persones al centre. Durem el nostre missatge a tota la societat mallorquina mitjançant el treball en xarxa, la desobediència civil i posant-hi tota la nostra imaginació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.