Setmanari d'informació local - 138 anys

Resposta d'una dependenta de la botiga 'Nottingham' «Me hablas en español porque estamos en España»

18195

dBalears ha tengut accés a una denúncia presentada per F.M. en la qual s'explica una nova discriminació per raó de tria de llengua.

Els fets varen tenir lloc el passat mes de gener quan F.M. va anar a la botiga de la marca 'Nottingham' situada al carrer Sindicat de Palma per presentar una reclamació ja que «una camisa que hi havíem comprat feia poc i que no tenia cap tipus d’instruccions de rentat a l’etiqueta s’havia encongit en rentar-la amb les altres camises». F.M. explica a la denúncia que «quan li vaig mostrar la camisa a la dona que allà atén al públic me va dir que l’enviarien a fàbrica. Jo li vaig contestar que molt bé, però que primer posaria una reclamació a consum». En aquest punt va ser quan la dependenta li digué: «Primero, me hablas en español» i afegí «porque estamos en España».

F.M. explica que l'actitud de la dependenta la va sorprendre ja que «fins aquell moment -i també el dia de la compra- jo li havia parlat en català i ella a jo en castellà sense cap problema aparent, i m’entenia perfectament. En canvi ara de sobte me deia 'porque no te entiendo y así no te puedo atender' i també deia 'soy galega, quieres que te fale galego'?»
La denunciant explica que «Li vaig dir que a veure en quines altres coses pensava donar-me ordres... també me diria com m’he de vestir? 'Ah, no, eso no' -contestà. -Doncs tampoc m’has de dir en quina llengua he de parlar (li vaig dir), que jo no t’ho he dit a tu. 'Pues yo a la gente siempre se lo digo y siempre me cambian enseguida'. I li vaig dir: idò ja veus que no sempre».

Finalment, explica F.M., «Me va donar un full de reclamació mig emplenat per ella mateixa i sense segellar. Fins i tot me deia que no me donaria les dades de la botiga per anar a posar jo la reclamació a consum si no era amb els fulls seus. Finalment, me’n vaig dur el full sense segellar però amb les dades de l’empresa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.