Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell aposta per l'eliminació de barreres arquitectòniques en els municipis

Els municipis de Mallorca hauran de destinar el 20 per cent del Pla d'Inversions 2018-2019 del Consell a eliminar barreres arquitectòniques en edificis i equipaments d'ús públic i titularitat municipal per facilitar l'accés a les persones amb diversitat funcional. Així ho ha explicat aquest divendres el conseller insular de Desenvolupament Local, Joan Font, qui ha detallat que aquesta mesura suposa destinar 2,8 milions dels 14 milions d'euros del Pla per aconseguir una illa «accessible i inclusiva».

Font ha presentat el segon estudi de determinació del grau d'accessibilitat de les instal·lacions públiques, en el qual s'han analitzat 322 equipaments dels deu municipis de Mallorca amb una població d'entre 10.000 i 20.000 habitants. L'objectiu de l'estudi, ha remarcat el conseller insular, és aconseguir una plena accessibilitat als edificis i equipaments públics de Mallorca i garantir la no discriminació de les persones amb diversitat funcional.

«L'accessibilitat és sinònim de qualitat. És per això que la intenció última és corregir les deficiències que impedeixen que els més fràgils tenguin la possibilitat de gaudir dels béns i serveis que ofereix l'administració», ha dit. La competència en accessibilitat, ha explicat Font, recau sobre els municipis però «el Consell ha d'establir mecanismes per garantir el compliment de la llei».

Per la seva banda, la consellera insular de Benestar i Drets Socials i presidenta de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), Margalida Puigserver, ha indicat que l'IMAS gestionarà el mapa d'accessibilitat i «vigilarà que les accions que es duguin a terme s'adaptin a la normativa vigent». El projecte ha comptat amb dos arquitectes contractats a través de la convocatòria del SOIB 'Joves Qualificats 2017' que han treballat en els diferents municipis durant nou mesos.

Així mateix, el Consell ja ha iniciat la tercera fase del projecte que consisteix en estudiar els espais d'ús públic de titularitat municipal, com a parcs o places. En la primera fase, realitzada el 2016, s'estudiaren 552 instal·lacions de 37 municipis amb menys de 10.000 habitants.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.