Setmanari d'informació local - 138 anys

Els Cossiers de Montuïri seran reconeguts tot i excloure les dones d'aquest ball popular

17765

El Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Balears ha informat favorablement aquest dijous de la declaració del Ball dels Cossiers de Montuïri. Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, aquest Consell és l'òrgan consultiu de les administracions públiques en les matèries que regula la Llei 1/2002, de 19 de març, de cultura popular i tradicional.

Així mateix, aquest reconeixement ha suscitat reaccions desfavorables pel fet que, actualment, en el ball dels Cossiers de Montuïri, segueixen estant excloses les dones. No és el cas dels Cossiers d'Alaró que, recuperats fa prop de 25 anys, sí que aprovaren la incorporació de les dones en el ball mitjançant la representació de la figura de dama. 

Entre altres funcions, el Consell Assessor emet informes en els procediments de declaració de festes d'interès cultural i de declaració d'interès cultural de les associacions i les fundacions, i proposa les accions que considera oportunes per a la protecció i la difusió de la cultura popular i tradicional.

Durant la sessió d'aquest dijous s'han tractat, entre altres temes, la publicació de les actes de les I Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Balears 2016; la valoració de les II Jornades que tengueren lloc el passat mes de novembre a Eivissa i l'organització de les III Jornades, que es faran enguany a Formentera.

A més d'informar favorablement de la declaració com a Festa d'Interès Cultural del Ball dels Cossiers, s'ha tractat també l'Avantprojecte de llei de salvaguarda del patrimoni immaterial de les Balears. 

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.