Setmanari d'informació local - 138 anys

Es Baluard i el Teatre Principal es consideren insígnies culturals de les Balears

17667

Es Baluard i el Teatre Principal encapçalen el rànquing del millor de la cultura a les Balears l'any 2017, segons l'Observatori de la Cultura que ha presentat la Fundació Contemporània.

En l'Observatori de la Cultura 2018 (corresponent al darrer any) han participat 362 membres d'un panell de professionals de la cultura, que han respost entre novembre del 2017 i gener del 2018 a un qüestionari sobre l'activitat cultural de comunitats i ciutats; les institucions i esdeveniments culturals, entre altres àrees.

El rànquing de cada territori s'elabora a partir únicament de les valoracions dels panelistes d'aquest territori. Els panelistes han valorat les institucions i esdeveniments culturals més importants de l'any 2017, en una pregunta oberta sense aportar cap nom. Al capdavant se situa el Museu Regna Sofia, impulsat per Picasso, William Kentridge, Doris Salcedo i Esther Ferrer. Ocupa el segon lloc el Museu del Prado, destacant les mostres de la Hispanic Society i Fortuny; en tercer lloc apareix el Guggenheim amb la mostra de Bill Viola.

La llista dels deu primers es completa amb el Festival de Sant Sebastià, el Teatre Real, el Museu Thyssen-Bornemisza (Picasso/Lautrec), El nou Centre Botí de Santander que irromp en setè lloc, Caixaforum (destacant la mostra de Warhol) i els festivals PHotoEspaña i Temporada Alta. Bombes Gens (23) i l'IVAM (25) representen el País Valencià en aquest apartat.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.