Setmanari d'informació local - 138 anys

Aptur exigeix que el sostre definitiu de places contempli 80.000 noves places

17539

L'Associació d'Apartaments i Habitatges de Lloguer de Temporada de les Balears (Aptur) ha reclamat aquest divendres que el sostre definitiu de places de lloguer turístic a Mallorca contempli 80.000 noves places i que no computin les places de 60 diesAixí ho han reivindicat amb motiu de l'aprovació inicial de la zonificació a Mallorca per part del Consell.

Aptur ha manifestat «preocupació» davant les restriccions i ha recordat que la zonificació «només és una part». Des de l'entitat consideren que el document aprovat inicialment «haurà d'incloure canvis substancials perquè tengui coherència». Per a Aptur, el principal problema radica en la futura aprovació del Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT), el document que establirà el sostre definitiu de places per a Mallorca.

La patronal ha defensat que aquest pla «necessita ser realista i conscient» que amb el sostre provisional actual «la meitat de les places que es comercialitzaven via LAU no tendran opció a regularitzar-se». Per això, Aptur demana que el total de places disponible en la borsa sigui de 80.000 i que no computin les places de 60 dies.

Un altre tema que Aptur ha demanat abordar és el preu de les places, que «pot suposar també un greu problema per a les famílies mallorquines que volen exercir l'activitat amb seguretat jurídica i garanties, si aquests preus són finalment abusius». D'aquesta manera, la patronal considera que «s'hauria d'equiparar el preu de la plaça a la taxa que es pagava fins ara per registrar un immoble en turisme», és a dir, 40 euros per plaça.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.