Setmanari Sóller

134
anys

Mariantònia Oliver du a escena 17 dones d’entre 61 i 75 anys amb 'Las Muchísimas'

23-01-2018

La companyia de dansa Mariantònia Oliver estrenarà el muntatge 'Las Muchísimas' el proper divendres 26 de gener a la Sala Gran del Teatre Principal. El dissabte 27 hi haurà una altra funció, i ambdues començaran a les 20 hores.

'Las Muchísimas' és una proposta escènica en la qual les intèrprets «no es disfressen, ni es maquillen, ni representen res. El que hi ha és el que és. No hi ha reivindicació, ens mostram tal com som», explica la directora de la companyia, Maria Antònia Oliver.

I és que Las Muchísimas «és un projecte artístic però el fet de pujar 17 dones sobre un escenari és ja una aposta política» i sobretot una forma de visualitzar el propi cos, els seus hàbits, amb alegries i tristeses. «La felicitat és una serenor molt bàsica, molt senzilla, estar aquí i ara», diu Oliver.

Maria Antònia Oliver, durant la presentació de l’espectacle, ha estat acompanyada del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, i del director del Teatre Principal, Carlos Forteza, així com de la resta de l’equip artístic, entre els quals destaquen la responsable de l’espai sonor, Joana Gomila, que ha comptat amb la col·laboració de Jaume Manresa.

La companyia de dansa Mariantònia Oliver va néixer l'any 1989. El 2011 va concebre 'Las Muchas', una peça amb ballarines d’entre 70 i 82 anys que va revolucionar la visió de la dansa contemporània al posar en escena cossos que malgrat haver envellit demostraven estar més vius i ser més lliures que mai.

Reprenent la senda d'aquesta línia creativa, el Teatre Principal i la companyia acordaren la producció de 'Las Muchísimas', una forma d’endinsar-se més en un món on el compromís, l’atreviment, l’experimentació i la complicitat amb tot l’equip es converteix en una senya d'identitat, on els protagonistes són «els cossos, cossos fora del focus però més vius que mai i, sobre tot, més lliures», diu Forteza.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris