Setmanari d'informació local - 138 anys

Promouen la reactivació d'El Camí a les Illes

17233

L'organització PAS - Amics d'El Camí ha comunicat aquest dimecres que farà feina per a la reactivació del Grup de Caminants a les Balears. El Camí és un itinerari senyalitzat de senderisme cultural que recorre les terres de parla catalana per fomentar la cohesió social de tots els territoris.

Des de l'organització han recordat que, pels «atacs polítics i judicials» que des de fa prop de 5 anys rep El Camí a Mallorca, l'activitat es va aturar. «Els atacs varen venir arran d'una denúncia demostradament falsa d'un excàrrec del Partit Popular, acceptada per la Fiscalia. Tot i haver-se tancat la instrucció ja fa prop de dos anys, incomprensiblement encara no hi ha data de judici, cosa que diu molt poc a favor d'aquest sistema judicial», han criticat els Amics d'El Camí.

D'aquesta manera, denuncien que aquests atacs «de caire clarament ideològic» han paralitzat El Camí a les Illes, i les institucions que s'havien implicat en el projecte no han fet «cap pas» per continuar apostant per una ruta que compta amb el suport del Parlament i que enforteix els vincles senderistes, culturals i turístics entre les terres de parla catalana.

D'aquesta manera, es permet que una «denúncia infundada» aturi i amenaci tot un projecte creat col·laborativament per centenars de persones, entitats i ajuntaments de les Illes.

Finalment, des de l'organització expliquen que és només a les mans dels amics i amigues d'El Camí col·laborar, gaudir i donar vida al Camí, organitzant caminades tot activant el Grup de Caminants a l'illa de cadascú o marcant cada trams, que ja es troben definits i georeferenciats.

Si estau interessats, només cal que us poseu en contacte amb l'associació Pas elpas@elcami.org i us facilitaran tot el suport que es neccessita per a la reactivació.

El vuit d'El Camí
El Camí és una ruta de senderisme cultural que, amb un traçat continu i senyalitzat, enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, permetent conèixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i les gents de cada terra.

Es va iniciar l'any 2003 i consta d'uns 4.750 Km (camí troncal o principal, senyalitzat amb la marca vermella), més els brancals que aprofundeixen en la resta de municipis de cada comarca (marca groga) i que es varen crear progressivament.

Actualment la totalitat del Camí dels Països Catalans ja està georeferenciat. Hi ha uns quants trams ja senyalitzats i d'altres en procés de senyalització. Tots es poden recórrer seguint les traces georeferenciades (si es disposa de mòbil intel·ligent o GPS).

El Camí uneix tots els caps de comarca, prenent una forma de 8 irregular que es creua a Montserrat, visitant els pobles per conèixer en primera persona la seva gent, la seva realitat i iniciatives socials, la cultura, l’art, els costums, les festes i tradicions, la geografia, els paisatges, la natura,.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.