Setmanari d'informació local - 138 anys

Guillem Aloy guanya el Ciutat de Palma d’investigació

17193

Guillem Aloy Bibiloni ha guanyat el Premi d’investigació dels Ciutat de Palma amb el projecte 'Atles d’arquitectura teatral a Palma. Ciutat, arquitectura i espai escènic'. El guardó està dotat amb 6.000 euros se li ha atorgat per la seva contribució a l’estudi del fet teatral a Palma, establint una relació entre l’arquitectura dels espais escènics, la trama urbana i la memòria de la ciutat. Aloy recollirà el premi durant la gala dels Ciutat de Palma que se celebrarà el 20 de gener, dia de Sant Sebastià.

Amb la investigació, l’autor cerca elaborar una cartografia històrica i contemporània dels teatres a Palma que abasti les dimensions urbana, arquitectònica i escènica del lloc teatral. També vol realitzar un estudi exhaustiu de l'edifici teatral a Palma: els seus agents i els seus arquitectes, on es redibuixaran les plantes, alçats i seccions dels teatres. Una col·lecció de tipologies sobre arquitectura teatral que reunirà alta i baixa cultura. Per tal de dur-ho a terme es presenten a la mateixa escala i, partint de la base de què tots són espais de representació a la ciutat, ponderar la seva importància. Així, els grans espais com el Teatre Principal i els més humils com els espais de les associacions es dibuixaran de la mateixa manera possibilitant la posada en valor d’altres equipaments més enllà dels casos més coneguts i de major volumetria.

Guillem Aloy és arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (2007) i candidat a doctor en Teoria i Història de l’Arquitectura per la mateixa universitat. L’arquitectura de l’espai escènic estat una constant dins la seva activitat com a tema de investigació i com a projecte arquitectònic. Ha realitzat la reforma dels espais escènics del Mercat de les Flors de Barcelona per adequar-los a Centre de Dansa Contemporània ( 2008-2013 ) i va guanyar el 1r premi del concurs públic per a la reforma i ampliació de l’Auditori de Felanitx (2009-2010) a Mallorca. Actualment, juntament amb l’escenògraf i consultor escènic Jean-Guy Lecat, està desenvolupant el projecte d’un teatre efímer pel Festival de Teatre d’Avignon.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.