Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana celebrarà el 40è aniversari a Palma

17191

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), fundada el 1977 a la conclusió de l'àmbit de 'Producció literària' del Congrés de Cultura Catalana al Santuari de Lluc, celebrarà el seu 40è aniversari a Palma.

En aquesta trobada, segons han recordat des de l'entitat, un centenar d'escriptors varen aprovar els estatuts i varen designar una comissió gestora encarregada d'iniciar els tràmits per crear la nova associació.

La celebració a Palma de les quatre dècades de l'entitat posarà punt i final a la commemoració de l'aniversari, que també s'ha celebrat a Barcelona i a València.

Al desembre més de 200 professionals varen participar en el Congrés dels Escriptors en Llengua Catalana, organitzat també amb motiu de l'aniversari i que servirà per marcar les directrius futures de l'AELC.

Durant la celebració es farà un petit homenatge als escriptors illencs vius que són membres del AELC des dels seus inicis, ara fa 40 anys.

Així mateix, diverses entitats culturals i cíviques de les Illes s'han unit per organitzar, al costat del Govern, la commemoració del 25è aniversari de la mort de l'escriptor, professor i activista Josep Maria Llompart, vicepresident (1978-1982) i president (1983-1987 ) de l'AELC.

La declaració institucional de l'any 2018 com a Any Llompart té l'objectiu de commemorar i reconèixer durant tot l'any la figura i trajectòria de Llompart, escriptor i activista mallorquí, amb un ampli programa d'activitats impulsat conjuntament per les entitats i institucions implicades.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.