Setmanari d'informació local - 138 anys

L’entrada de cans a Son Reus disminueix un 7% respecte a 2017

17181

Amb motiu de la festivitat de demà, dia de Sant Antoni, patró dels animals, l’Àrea d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal fa públiques les principals dades de la gestió del Centre de protecció animal de Son Reus, entre les quals destaca la reducció de les entrades de cans al centre en un 7% respecte a 2017.

Així mateix, com és habitual, recorda que demà el Centre de protecció animal de Son Reus té previst participar a la desfilada per «recordar el missatge sobre la responsabilitat de tenir un animal de companyia i per fomentar l’adopció d’animals». Per això es participarà amb el lema ‘Gràcies per adoptar-nos a Son Reus’. Alguns col·lectius de voluntaris del centre com ara l’associació de ‘Peluditos de Son Reus’ també aprofitaran la desfilada per fer una campanya informativa.

Aquest missatge i les campanyes, que es realitzen des de l’Àrea habitualment, estan donant els seus fruits i el missatge de l’adopció està calant a la nostra societat. Resulta especialment positiva la dada del 7% de reducció de les entrades de cans. El total d’entrades de cans ha passat de 1.612 l’any 2016 a 1.497 el 2017, seguint la tendència de decreixement dels darrers anys. Lamentablement, els abandonaments (animals trobats amb xip), han crescut lleugerament, però s’ha reduït el número d’animals vagabunds i de les renúncies. També és un indicatiu positiu perquè suposa que creix l’ús del microxip als cans.

La dada negativa és en el cas dels moixos: les entrades han augmentat un 32%. Per una banda, emperò, aquesta xifra també és un indicatiu positiu, perquè cada vegada hi ha més renúncies (persones que entreguen els moixos al Centre en lloc d’abandonar-los) i perquè significa que creixen les captures d’animals vagabunds.

Pel que fa a les sortides: en el cas dels cans s’ha de destacar l’increment total i en percentatge dels retorns als seus propietaris, un indicatiu dels beneficis de l’ús del xip (que incrementa el seu ús) i que no ens trobàvem en realitat davant abandonaments, si no de cans extraviats. Les adopcions, en conseqüència baixen lleugerament, perquè s’han reduït les entrades i perquè augmenten els retorns als propietaris. En el cas dels moixos, s’han produït el 2017 395 adopcions i 45 retorns als propietaris. Aquestes dades demostren la importància dels sistemes d’identificació d’animals (xip) també en els moixos, on el percentatge de recuperació és més baix perquè l’ús del xip està menys estès.

Pel que fa a les eutanàsies, enguany se n’han produït 9. Es tracta d’un percentatge molt reduït en relació a gairebé els 1.500 cans arribats al centre.

La regidoria d’Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, vol aprofitar la celebració de la festa de Sant Antoni per «recordar que els animals de companyia són la nostra responsabilitat, no els hem d’abandonar de cap manera. Si per alguna circumstància no ens podem fer-ne càrrec els hem donar en adopció o entregar a un centre autoritzat». També ha volgut destacar els avantatges de l’adopció front a la compra de mascotes. «Cada any s’abandonen centenars de cans i moixos, una tinença responsable ens ha de dur a prendre la decisió d’adoptar abans que comprar perquè aquests animals abandonats puguin tenir una llar i una segona oportunitat» ha recordat la tinent de batle Neus Truyol.

Per altra banda, des de l’Ajuntament «volem agrair  la incansable tasca que realitzen els voluntaris , entitats i ciutadans que col·laboren a millorar la qualitat de vida dels animals:  Un dels resultats de la seva tasca és el gran nombre d’adopcions que s’han realitzat enguany: 833 cans i 395 moixos que han trobat una segona llar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.