Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern finança una pesca d’arrossegament més sostenible

16739

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA) ha obert la primera convocatòria, de les sis que es preveuen fins al 2020, per finançar, fins a un 50 %, el canvi de les portes d’arrossegament per unes de pelàgiques, limitar així l’impacte de la pesca en el medi marí i adaptar-la a la protecció d’espècies.

El nou sistema d’arrossegament alternatiu, basat en l’ús d’unes portes que no contacten amb el fons marí, és fruit d’un projecte que ha finançat el Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, i que ha coordinat l’Institut Espanyol d’Oceanografia, l’empresa SIMRAD Spain, la Confraria de Pescadors de Maó i la Direcció General de Pesca i Medi Marí del Govern de les Illes Balears.

D’aquesta manera s’ha aconseguit no només reduir l’impacte físic de l’art d’arrossegament sobre el fons marí, i amb això l’efecte negatiu sobre els ecosistemes explotats, sinó també disminuir el consum de combustible de l’embarcació en un 14 %, la qual cosa permetrà reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera i augmentar la relació cost-eficiència de l’activitat.

Per implantar aquesta mesura es compta, per a la primera convocatòria, amb un pressupost de 233.333 €, el 75 % del qual és a càrrec del Fons Europeu Marítim i de Pesca, i la resta, del Govern. El límit màxim d’ajuda per embarcació és de 35.000 €.

Fins al 31 de gener de 2018 es pot accedir a aquesta ajuda, que s’emmarca en un dels objectius principals de l’Estratègia Europa 2020: la reducció de l’impacte de la pesca en el medi marí. La segona convocatòria s’obrirà, previsiblement, entre l’1 de febrer i el 31 de juliol d’enguany, mentre que les altres quatre es repartiran entre el 2019 i el 2020, a raó de dues a l’any.

Els interessats poden trobar més informació en aquesta web .

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.