Setmanari Sóller

134
anys

El Govern destinarà 303.000 € de l’Impost de Turisme Sostenible per recuperar el virot

19-04-2007

Comencen a desenvolupar-se les actuacions per recuperar el virot petit i altres aus marines amenaçades de les Illes Balears. La direcció general d’Espais Naturals i Biodiversitat i la de Pesca, amb tècnics de protecció d’espècies, espais protegits, reserves marines, investigadors, federació de confraries i els Consells Insulars han creat un grup de treball amb l’objectiu d’establir mesures per pal·liar la captura accidental d’aquestes aus. Ja s’ha fet una jornada tècnica per avaluar el problema a les Balears, prioritzar possibles actuacions i coordinar-se en àmbits més amplis (espanyol o mediterrani). És una de les mesures que es prendran dins el projecte “Les ales de la mar. La recuperació del virot petit i d’altres aus marines de les Balears” al qual es destinen 303.000 € de l’Impost de Turisme Sostenible.

Actualment, la mort accidental de virots, corbs marins i gavines en operacions de pesca és la primera causa de mortalitat no natural. Aquest és un problema ambiental i pesquer, ja que aquests professionals també són perjudicats per aquest factor, segons expliquen des del Govern. L’impacte és molt distint segons els arts de pesca i segons les temporades. La captura accidental es dóna sobretot en la pesca de palangre, en la qual es posen uns hams a una corda per capturar peixos, que les aus també s’empassen en menjar-se el peix.

La clau, segons les conclusions del grup de treball, està en articular una col·laboració eficaç amb els pescadors. Durant l’any 2018, en el marc d’aquest projecte de protecció d’aus marines, executat per TRAGSA, es treballarà activament en aquesta línia, en col·laboració de les confraries de pescadors, i es promourà la constitució d’un grup similar d’àmbit estatal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris