Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat: «El 31D celebram el naixement del poble de Mallorca, que duu una bandera de pau i de progrés»

16621

El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha expressat que «el 31 de desembre no se celebra la imposició d'una cultura sobre l'altra», sinó que se celebra «el naixement del poble de Mallorca, un poble que és autoconscient i que es mostra orgullós de ser qui és, que porta una bandera de pau, multiculturalitat i de progrés».
Així ho ha manifestat el president durant el seu discurs en l'acte institucional de la Diada de Mallorca d'aquest divendres, en el qual ha incidit que l'illa és una terra «oberta, d'acolliment, on la pertinença no pot ser definida pel lloc de naixement, el color de la pell o les creences religioses».

«Això, en una Europa reconegut pel fantasma de l'extrema dreta xenòfoba, és un tret a recalcar i del com enorgullir-se. Hem acollit i volem acollir, com hem demanat ser acollits quan ho hem necessitat», ha assegurat.
Ensenyat ha iniciat el seu discurs ressaltant que és la primera vegada que se celebra la Diada de forma oficial el 31 de desembre, una jornada en la qual «un poble s'autocelebra, reivindica i fa gala d'allò que el caracteritza i reflexiona sobre el seu futur col·lectiu», ha explicat.

A més, el president ha destacat la tasca dels docents de Mallorca en el seu paper de «construcció d'una societat cohesionada, on els que vivim junts creixem junts i no ens separen per origen ni llengua».
En aquesta línia, ha reivindicat ser «un país orgullós de la seva llengua». «Volem que es pugui viure plenament en català en una societat multilingüe», ha dit.

En relació a la cultura, ha esmentat el llegat acumulat «des de Ramon Llull a Blai Bonet, d'Anselm Turmenda a Maria Antònia Salvà», i de les «promeses de present i futur» de l'illa.

«També som una terra d'excel·lència en molts temes, com l'esportiu. Aquest petit país ha donat figures principals a nivell mundial en diverses disciplines i, per això, és necessari donar suport des d'abaix, des dels inicis», ha afegit Ensenyat.

Quant a l'Executiu, el president ha comentat que té un paper «fonamental» i que és «sensible a la importància dels Consells, tant pel seu finançament com l'augment de competències».

D'aquesta manera, ha dirigit unes paraules d'agraïment al Govern d'Armengol, «qui sap que em té al seu costat per reivindicar, amb contundència, el finançament just que els mallorquins es mereixen», ha subratllat.

A més, Ensenyat també s'ha referit a la violència masclista i ha defensat una Mallorca «igualitària on els home i dones tinguin els mateixos drets i oportunitats».

«Volem una democràcia avançada, unes institucions transparents, allunyades de la corrupció que moltes vegades ha assolat aquesta terra», ha declarat.

Finalment, Ensenyat ha accentuat la tasca duta a terme des del Consell de Mallorca i ha comentat que es tracta de la institució «més propera i arrelada, la que més respon a la realitat històrica i social de la illa», una figura «indispensable en l'engranatge institucional de Balears».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.