Setmanari d'informació local - 138 anys

El 2018 serà l'Any Josep Maria Llompart

16471
El Govern declarar l'any 2018 com a Any Josep Maria Llompart. | dBalears/Arxiu

El Govern ha aprovat, a petició de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, declarar l'any 2018 com a Any Josep Maria Llompart per commemorar i reconèixer la figura i trajectòria de l'escriptor mallorquí.

Aquesta declaració es produeix en el marc del 25 aniversari de la seva mort, el pròxim 28 de gener. Llompart va destacar com a escriptor, poeta, editor, crític, articulista, assagista, traductor, docent i activista cultural.

Així mateix, ha detallat el Govern, es va convertir en mentor de diferents generacions d'escriptors a les Balears pel seu paper d'editor i crític. Com a historiador de la literatura, va ser un dels primers a estudiar sistemàticament la creació literària insular, mentre que com a docent universitari, va impartir classes de literatura catalana.

Reconeixement

Durant la dictadura franquista Llompart va col·laborar en l'oposició al règim i va participar en els primers intents de crear organitzacions polítiques nacionalistes. Es va implicar al Congrés de Cultura Catalana i va donar suport al projecte d'estatut d'autonomia de Cura.

L'escriptor va ser premiat amb el premi Crítica Serra d'Or de poesia i el premi Lletra d'Or, així com el Premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya d'assaig, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.