Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell promou més de 200 projectes que formen part del Catàleg d’Activitats Culturals

15617

Un total de 205 projectes formen part del Catàleg d'Activitats Culturals del Consell (Cacim), una oferta cultural que és fruit de les propostes de 61 companyies i professionals que utilitzen aquest catàleg com a aparador per al seu treball. Així, una vintena de companyies i professionals que treballen en els circuits culturals de Mallorca 'Cultura en xarxa' i CAEM han tengut l'oportunitat de presentar aquest divendres els seus projectes al col·lectiu de programadors culturals d'una trentena de municipis de Mallorca, segons ha explicat la Institució insular.

Ho han fet en la primera trobada entre professionals i programadors municipals del Cacim, organitzat pel Departament de Cultura, Patrimoni i Esports i que ha tingut lloc al Centre Cultural 'Sa Nostra' de Palma. Així mateix, el col·lectiu de programadors culturals dels ajuntaments han pogut conèixer de primera mà una mostra dels projectes que s'ofereixen a través del Cacim i que aglutina propostes de diferents disciplines.

Dels 205 projectes, la gran majoria tenen a veure amb espectacles de teatre (75) i música (61), seguits de l'art de carrer (21), la dansa (17), les rutes (8) i el cinema (7), conferències (7) i exposicions (7), així com el foment de la lectura (2). En la trobada han participat l’Acadèmia 1830, Cultural-ment, Cultur-Up, Des-equilibrats, Diabolus in música, Ferran Pisà, Manangelment, Nat projectes, Tomàs Vibot, Au-ments, Baal, els Músics viatgers, Myotragus, el Somni Produccions, Te a tres, Teatrix, Tshock i Volemvolem.

Des de la posada en marxa del Cacim el passat 1 de juliol, els municipis de Mallorca han programat un total de 123 activitats culturals d'aquest catàleg. Aquestes iniciatives es duen a terme a través d'una convocatòria de subvencions que ha posat a la disposició dels ajuntaments 700.000 euros (350.000 euros per a Cultura en xarxa i 350.000 euros més pel Caem) perquè programin activitats culturals fins al 30 de juny de 2018.

A final d'octubre, a més, el Consell va aprovar una bestreta del 50 per cent d'aquestes subvencions atorgades per facilitar la disponibilitat de recursos econòmics als consistoris perquè puguin pagar les contractacions fetes. D'aquesta manera, ajuntaments com Llucmajor, Inca, Sóller, Son Cervera, o Andratx, entre altres, disposen d'una adjudicació d'ajudes d'entorn dels 20.000 euros per contractar activitats culturals en els seus municipis. Segons el Consell, el Cacim és un «catàleg viu», amb una oferta que s'actualitza de forma periòdica i que continua creixent a partir de propostes noves dels creadors de l’Illa.

A més, des de la seva posada en marxa, s'han realitzat tres comissions d'avaluació de projectes, que són les que renoven les propostes que s'ofereixen als municipis i que han avaluat un total de 228 projectes. També s'ha duit a terme un seguiment dels espectacles que s'ofereixen des de l'àrea de Projecció i Acció Cultural del Departament de Cultura del Consell.

Finalment, el canvi de funcionament dels dos circuits culturals que ofereix la Institució insular té un doble objectiu: que els ajuntaments puguin programar cultura durant tot l'any (per tant, acostar la cultura a tots els racons de l‘Illa) i promoure el teixit cultural de Mallorca oferint oportunitats d'ocupació en les companyies i professionals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.