Setmanari d'informació local - 138 anys

El brot de pi ja llueix per tot Santa Maria

15445
El brot de pi és una ensenya tradicional que, penjada a la porta dels cellers, avisava que ja hi havia vi novell. | Ajuntament de Santa Maria

Sota el lema 'El brot de pi, una senya de poble', s'ha duit a terme aquest dissabte una divertida jornada per tallar i engalanar el poble amb brots de pi, donant així inici a la XV Festa del Vi Novell.

Els vinaters, acompanyats de la Colla de Gegants de Santa Maria, dels Quintos del 97 i veïnats del poble, han anat fins al pinar de Son Llaüt a tallar els brots de pi.

Després d'un berenar a què han convidat els mateixos vinaters, han recorregut el carrer Llarg i la plaça de la Vila penjat els brots de pi per anunciar l'arribada de la Festa del VI Novell que es farà el dissabte 25 i la pròxima obertura de les bótes del vi d'enguany.

Ensenya tradicional

El brot de pi és una ensenya tradicional que, penjada a la porta dels cellers, avisava que ja hi havia vi novell. Santa Maria és l'únic poble que ha mantingut aquesta tradició que es reivindica cada any a la Festa del VI Novell.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.