Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern espanyol rebutja la substitució de gasoil i fuel per gas natural a la central elèctrica de Maó

15289

El Govern espanyol s'ha negat a la substitució del gasoil i el fuel per gas natural de la central elèctrica de Maó. El motiu: el sobrecost que tendria l’operació en el conjunt del sistema. Així ho ha explicat en resposta negativa al conseller d’Energia del Govern, Marc Pons, qui s’ha reunit amb Daniel Dávila, el secretari d’Estat d’Energia. Dávila, a més, ha comunicat a Pons que si les Illes volien fer política ambiental «s’ha de costejar des de les Illes Balears».

Més per Menorca vol expressar, una vegada més, la «poca sensibilitat» del Govern espanyol amb les necessitats i urgències de les Illes Balears. En aquest sentit, la formació sobiranista lamenta que l’Executiu sigui «tan poc respectuós» amb el compromís adquirit en la cimera de París de 2015 per apostar en energies renovables i sostenibles.

«Les Illes tenen una clara vocació per a les polítiques d’energies renovables i ens trobam amb la manca absoluta de sensibilitat del Govern de Mariano Rajoy, ja que la transició cap a les fonts d’energia renovable té per a les institucions illenques un importància rellevant, tot tenint en compte el fet de ser Menorca reserva de Biosfera», ha dit Nel Martí, coordinador General del Més per Menorca i portaveu parlamentari.

La introducció d’energies renovables a l’illa és una aposta clara de Més per Menorca i també dels governs insulars i locals. «Ho és i es posa en marxa als edificis públics, en les instal·lacions d’autoconsum, en els descomptes fiscals per a la seva instal·lació o també en la planificació, més a llarg termini, de parcs eòlics i fotovoltaics, com ho és el compromís de Més per Menorca en les futures instal·lacions de Son Salomó, al nord de Ciutadella», expliquen des del partit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.