Setmanari d'informació local - 138 anys

Una quinzena d'experts tracten la cultura popular i tradicional de les Balears

15039

Un total de 15 ponents participen a Eivissa a les II Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Balears que se celebren fins al dissabte en el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera. Aquestes Jornades s'organitzen per iniciativa del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Balears, amb la col·laboració i el patrocini de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern i del Consell d'Eivissa. A més, formen part d'un cicle de quatre jornades que tendrà lloc amb periodicitat anual i rotació entre les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera.

Les primeres jornades, celebrades l'any passat a Mallorca, abordaren el marc conceptual i normatiu de la cultura popular i tradicional i del patrimoni immaterial. En concret, el tema tractat fou un balanç del que s'ha fet en matèria de cultura popular i tradicional a les Balears durant els darrers 15 anys. Enguany, les II Jornades tenen com a tema principal les línies de recerca i la metodologia sobre la cultura popular i tradicional.

Amb la participació de 15 ponents experts en cultura popular, la primera intervenció d'aquest divendres ha volgut donar una visió integral sobre les línies de recerca que se segueixen actualment en l'Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial de Catalunya a càrrec del tècnic Roger Costa Solé.

Després d'aquesta intervenció, s'ha dedicat un bloc a l'estudi de la cultura popular des del punt de vista del paisatge i el territori. El coordinador de diverses candidatures del Patrimoni Mundial i del Patrimoni Cultural Immaterial, Joan Reguant, ha estat l'encarregat d'obrir aquesta temàtica, en la qual també han participat els ponents María Cifre Sabater, Miquel Camps Taltavull i Antoni Ferrer AbárzuzaAixí mateix, hi ha un gran bloc sobre etnoliteratura amb una primera ponència de Carme Oriol i altres ponències a càrrec d'experts de les Illes que tracten el tema des d'una perspectiva més local, com Xavi Gomila i Jaume Guiscafrè. Després de la jornada s'ha previst una visita guiada al Museu del Puig dels Molins, per a tots els inscrits.

El dissabte, les Jornades se centraran en l'etnomusicología i la primera intervenció serà a càrrec del director del Museu de la Música de Barcelona, Jaume Ayats, seguida per Jaume Escandell, Bep Cardona, Jaume Mascaró i Amadeu CorberaLa consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, participarà en la clausura. Després de la sessió, els inscrits visitaran el Museu Etnogràfic d'Eivissa, on hi haurà 'ball pagès', música folk amb el grup Uc i un tast de gastronomia local. Així mateix, el Consell ofereix trasllat i assistència gratuïts a tots els inscrits per als concerts del Festival Folk.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.