Setmanari d'informació local - 138 anys

Margalida Prohens: «Puigdemont ens ha vacunat a tots contra l’independentisme»

15015

La portaveu del Partit Popular al Parlament de les Illes Balears, Margalida Prohens, ha xerrat avui dematí des dels micròfons d’Ona Mediterrània, en el programa La Vila del Pingüí. S’ha parlat de:

Miquel Matí i Pol

«M’agrada la poesia i Martí i Pol és un dels referents de la poesia en llengua catalana».

Debat política general

«No avança la proposta de baixar imposts i quedarà en paper banyat, ja que Armengol va decidir pactar els pressuposts amb Podem. Lamentam que la presidenta s’hagi tornat a equivocar. No ens agradaria l’any que ve, en campanya, veure aquesta proposta com a pròpia del Govern».

El procés català

«És la situació més delicada que hem tengut en 40 anys de democràcia. Afecta  tot el territori espanyol. A les Illes, per tema de proximitat i compartim llengua i cultura, és normal que en facem ressò. Des del Partit Popular ho hem dit clar: diàleg sí però des de dins la Constitució».

Referèndum 2030 a les Illes Balears

«Si el PP governa no arribarà aquest referèndum».

Referèndum és igual a confrontació?

«No hauria de ser així si és dins la legalitat. La realitat ha estat la que ha estat. Carles Puigdemont ens ha vacunat a tots contra l’independentisme. S’ha desmuntat el seu relat».

Caixa B del PP i la presó dels Jordis

«És una realitat que el procés català ha copat els mitjans de comunicació d’aquest país. No relacionaria una cosa amb l’altra, són dos temes diferents. Qui haurà de fer sentència serà el jutge. Deixem que la justícia faci la seva feina. Hem d’agafar per bones decisions quan una jutgessa dicta presó provisional pels Jordis. Respect la justícia. Carles Puigdemont els ha deixat en una situació molt complicada, ja que ha demostrat que aquesta fuga per no donar la cara davant d’un jutge és possible. El que no podem permetre les persones que creim en un Estat de Dret és que algú s’intenti riure d’aquestes lleis».

Els contractes de Més

«Per jo, Biel Barceló, Jaume Garau, Pere Muñoz són presumptes innocents».

Francesc Antich i la votació del 155

«La millor decisió era el que va fer la resta del seu grup parlamentari que va ser donar suport a l’aplicació de l’article 155. Donar suport a què es torni a la legalitat i normalitat. No va voler donar la cara en el Senat però aquí, en el Parlament, l’haurà de donar».

Sanitat i català

«Mantenim que el català ha de ser un mèrit i no un requisit. Ho mantenim des del PP i ho mantenen els professionals. Moltes vegades ens guiam massa per la nostra ideologia i no per la gent que sap i fa feina en aquell camp».

Origen del sentiment independentista

«Sempre hi ha hagut sentiment de nacionalitat a Catalunya però també hi ha responsabilitat dels polítics. Xerr de Catalunya però també xerr d’aquí. Quan jugues a la confrontació amb l’estat o aproves lleis que saps que són anticonstitucionals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.